Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Zapečené brambory s masem a zelím, podávané ze zakysanou smetanou. Vyzkoušejte tento nový recept Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 327 kJ / 795 kcal
Bílkoviny
57,90 g
Tuky
50,80 g
Vláknina
8,70 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
43,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s trochou olivového oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Dozlatova opečený základ stáhneme z ohně a ochutíme sladkou mletou paprikou a kmínem. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s mírně vychladlým základem.
02.Brambory nakrájené na tenké plátky osolíme a opepříme, polovinu rozložíme na dno zapékací mísy, na ně rovnoměrně rozprostřeme masovou směs, přidáme vrstvu scezeného zelí a na konec vrstvu zbylých brambor. Povrch pokapeme olivovým olejem, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 °C asi 1,5 hodiny, v polovině pečení alobal odstraníme.
03.Servírujeme se zakysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT