Zapečené brambory se zakysanou smetanou

play Přehrát video recept
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zapečené brambory s masem a zelím, podávané ze zakysanou smetanou. Vyzkoušejte tento nový recept Marcela Ihnačáka.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg mletého vepřového masa Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g anglické slaniny v celku Pikok
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžička mleté sladké papriky Kania
  • 1 × lžička celého kmínu Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 kg brambor
  • 800 g kysané zelí Chira
  • 400 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 327 kJ / 795 kcal

Bílkoviny

57,90 g

Tuky

50,80 g

Vláknina

8,70 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

43,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi s trochou olivového oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Dozlatova opečený základ stáhneme z ohně a ochutíme sladkou mletou paprikou a kmínem. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s mírně vychladlým základem.

02.Brambory nakrájené na tenké plátky osolíme a opepříme, polovinu rozložíme na dno zapékací mísy, na ně rovnoměrně rozprostřeme masovou směs, přidáme vrstvu scezeného zelí a na konec vrstvu zbylých brambor. Povrch pokapeme olivovým olejem, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 °C asi 1,5 hodiny, v polovině pečení alobal odstraníme.

Servírování:

03.Servírujeme se zakysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo