Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte recept na výjimečné zapečené mleté maso? Roman Paulus Vám určitě pomůže.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 933 kJ / 701 kcal
Bílkoviny
37,90 g
Tuky
50,50 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
42,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Oloupeme, propasírujeme do misky, dle chuti osolíme, přidáme žloutek a vejce. Promícháme a podle potřeby přisypeme hrubou mouku. Zamícháme a vzniklé těsto zpracujeme ještě rukama na pomoučněném vále. Těsto je nutné zpracovat rychle, aby příliš nezměklo. Rozdělíme na poloviny a vyválíme užší válečky, které nakrájíme na menší kousky a vytvoříme noky o šířce asi 2 cm. Vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty a scedíme.
02.Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek a bobkové listy a asi po 5 minutách vmícháme mleté maso a jakmile se začne rozpadat, přidáme rajčata, podlijeme vínem a dusíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem a dusíme ještě pár minut. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme hrst najemno nakrájené bazalky. Povaříme 10–15 minut a stáhneme z ohně. Omyté žampiony nakrájíme na třetiny a orestujeme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přisypeme noky, krátce promícháme a vložíme do zapékací mísy. Omáčku s mletým masem rozprostřeme na noky, posypeme sýry a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT