Zapečená bageta s pikantním kuřecím masem

play Přehrát video recept
Zapečená bageta s pikantním kuřecím masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si recept Romana Pauluse na zapečené bagety s pikantním kuřecím masem v americkém stylu. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • kuřecí zadní čtvrtky Čerstvá porce
  • 500 ml vody
  • 100 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 6 × bobkových listů Mikado
  • rostlinný olej Promienna
  • 100 g anglické slaniny

Pikok

  • 2,5 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • 2 × mrkve
  • 100 ml krájených loupaných rajčat Freshona
  • 100 ml jemného kečupu Mikado
  • 2 × lžíce grilovacího koření Mikado
  • 1 × lžíce ostré mleté papriky Mikado
  • 2 × lžíce květového medu Marlene
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce cukru krystal Castello
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 4 × světlé francouzské bagety
  • 200 g čerstvého hlávkového bílého zelí
  • 50 g plnotučného sýra eidam Bluedino
  • 50 g Královského sýra Bluedino
  • 50 g Německého ementálu Milbona
  • 125 g rukoly
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžíce balzamika Acentino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 225 kJ / 771 kcal

Bílkoviny

30,20 g

Tuky

29,30 g

Vláknina

9,40 g

Sůl

5,40 g

Sacharidy

99,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí čtvrtky

01.Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na větší kousky nakrájeny celer, mrkev a petržel a divoké koření. V tomto základu vaříme kuřecí čtvrtky asi 1,5 hodiny. Maso vyjmeme z hrnce a obereme od kosti.

Omáčka

02.V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme na kousky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou 1/2 cibule, česnek a mrkev. Přidáme rajčata, kečup a promícháme. Vmícháme grilovací koření, papriku a med. Po pár minutách přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut.

Karamelizovaná cibule

03.2 cibule nakrájime na nudličky a přendáme na pánev s rozpáleným olejem, přisypeme cukr a restujeme dozlatova.

Bageta

04.Kousky masa smícháme s připravenou omáčkou. Dbáme na to, aby maso v omáčce „neplavalo“. Přidáme na kousky nakrájenou lahůdkovou cibuli. U bagety odkrojíme konce a rozkrojíme uprostřed (nedokrojíme). Spodní část také odkrojíme (pro lepší stabilitu). Bagetu plníme nejprve na nudličky nakrájeným zelím, poté masem smíchaným s omáčkou, navrch rozprostřeme karamelizovanou cibuli a takto vložíme do zapékací mísy. Náplň bagety nakonec posypeme nastrouhanými sýry. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C dokřupava.

Servírování

05.Bagetu servírujeme s rukolou a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty se zálivkou z olivového oleje a balzamika.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo