Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 25 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si recept Romana Pauluse na zapečené bagety s pikantním kuřecím masem v americkém stylu. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 225 kJ / 771 kcal
Bílkoviny
30,20 g
Tuky
29,30 g
Vláknina
9,40 g
Sůl
5,40 g
Sacharidy
99,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na větší kousky nakrájeny celer, mrkev a petržel a divoké koření. V tomto základu vaříme kuřecí čtvrtky asi 1,5 hodiny. Maso vyjmeme z hrnce a obereme od kosti.
02.V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme na kousky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou 1/2 cibule, česnek a mrkev. Přidáme rajčata, kečup a promícháme. Vmícháme grilovací koření, papriku a med. Po pár minutách přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut.
03.2 cibule nakrájime na nudličky a přendáme na pánev s rozpáleným olejem, přisypeme cukr a restujeme dozlatova.
04.Kousky masa smícháme s připravenou omáčkou. Dbáme na to, aby maso v omáčce „neplavalo“. Přidáme na kousky nakrájenou lahůdkovou cibuli. U bagety odkrojíme konce a rozkrojíme uprostřed (nedokrojíme). Spodní část také odkrojíme (pro lepší stabilitu). Bagetu plníme nejprve na nudličky nakrájeným zelím, poté masem smíchaným s omáčkou, navrch rozprostřeme karamelizovanou cibuli a takto vložíme do zapékací mísy. Náplň bagety nakonec posypeme nastrouhanými sýry. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C dokřupava.
05.Bagetu servírujeme s rukolou a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty se zálivkou z olivového oleje a balzamika.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT