Vločkový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na chutný banánový dort z ovesných vloček.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

TĚSTO

  • 50 g ovesných vloček Nordwaldtaler
  • 170 g přírodního třtinového cukru Belbake
  • 130 g másla Pilos
  • 2 × banány
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 130 g polohrubé mouky Castello
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello

NÁPLŇ

  • 3 × banány
  • 1 × balení borůvek
  • 400 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 80 g másla Pilos
  • 50 g květového medu Marlene
  • 400 g hořké čokolády Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 495 kJ / 596 kcal

Bílkoviny

5,80 g

Tuky

40,10 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

0,14 g

Sacharidy

52,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme třtinový cukr, rozpuštěné máslo, rozmačkaný banán a skořici. Po chvíli přidáme vločky a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vzniklé těsto necháme asi 30 minut v lednici odležet. Přendáme do formy vyložené pečicím papírem, rozprostřeme po dně formy a okraje těsta lžící asi o 2 cm zvýšíme a pečeme v troubě předehřáté na 165 °C asi 30 minut.

Náplň

02.Nejprve nakrájíme banány na kolečka a omyjeme borůvky. V hrnci rozehřejeme smetanu s máslem. Při rozpouštění másla přilejeme med a celé zahřejeme optimálně na 45 °C. Poté odstavíme z ohně a přidáme čokoládu, kterou za stálého míchání ve směsi rozpustíme.

Vločkový dort

03.Do formy na upečené těsto dáme připravené banány, borůvky a přelijeme čokoládovou náplní (ovoce by mělo být celé zakryté). Vložíme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout.

Servírování

04.Dort podáváme vychlazený a nakrájený na trojúhelníčky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo