Vietnamské vepřové barbecue Bún Chá

play Přehrát video recept
Vietnamské vepřové barbecue Bún Chá
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte tu pravou Hanoi i u vás na zahradě! Jak si připravit grilované vepřové na vietnamský způsob ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí tradiční recept na vietnamské Bún Chá, jak snadno grilovat i tenké plátky masa a s čím autentické asijské mleté vepřové podávat. Nachystejte vepřovou plec, omáčku Nuoc Cham a asijské bylinky a vydejte se s námi za dalekými chutěmi z pohodní vašeho domova.


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vietnamské vepřové barbecue Bún Chá

  • 2 × lžíce cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 4 × šalotky
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce ústřicové omáčky
  • 3 × lžíce rybí omáčky
  • 500 g vepřové plece

Servírování

  • rostlinný olej
  • vietnamská omáčka Nuoc Cham na namáčení
  • 400 g vařených širokých rýžových nudlí
  • 2 × hrst sójových výhonků
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá asijská máta
  • čerstvá asijská bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 398 kJ / 2 007 kcal

Bílkoviny

157,40 g

Tuky

77,90 g

Vláknina

9,60 g

Sůl

15,81 g

Sacharidy

163,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejprve si připravíme karamelový rozvar. 2 vrchovaté lžíce cukru dáme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat do hněda. Zalijeme 100 ml vody a svaříme do hustoty sirupu.

02.250 g libové vepřové plece nakrájíme na plátky a zbytek nahrubo nameleme.

03.Najemno nasekanou lahůdkovou cibulku, šalotku a česnek smícháme s ústřicovou a rybí omáčkou a 4 lžícemi karamelového rozvaru. Asi půlku této marinády natřeme na plátky masa a zbytek zamícháme do mletého masa. Obojí necháme 1-2 hodiny odpočívat v lednici.

04.Ruce si pomažeme rostlinným olejem a z mletého masa tvarujeme malé karbanátky. Ty přendáme na mřížku a spolu s plátky vepřové plece opékáme z obou stran. Pokud nemáme gril na uhlí, můžeme si pomoci ke kouřové chuti flambovací pistolí.

Servírování:

05.Hotové vepřové podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, sójovými výhonky, bylinkami a v mističce zvlášť omáčkou Nuoc Cham na namáčení.

06.Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku Nuoc Cham k namáčení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo