Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Naučíte se, jak správně vepřovou plec nakrájet i orestovat na sádle, aby se následně dopekla do měkka v troubě s cibulí, česnekem a rajčatovým protlakem. Zjistíte i několik triků na přípravu pečených brambor a mladého špenátu – tradičních příloh, bez které by vepřový vrabec zkrátka nebyl úplný.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 359 kJ / 564 kcal
Bílkoviny
32,40 g
Tuky
37,20 g
Vláknina
4,10 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
26,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozehřátém sádle. Po chvíli ochutíme kmínem a promícháme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme šest nadrobno nasekaných stroužků česneku, cibuli a za občasného míchání restujeme.
02.Mezitím umyté a osušené brambory přepůlíme a přendáme do zapékací mísy. Pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, šesti jemně rozmáčklými stroužky česneku (ve slupce) a natrhaným rozmarýnem. Rukama promícháme, aby byly rovnoměrně ochucené. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut.
03.K masu přimícháme rajčatový protlak a krátce orestujeme. Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo do 2/3 zalité. Stáhneme z ohně a přendáme do druhé zapékací mísy. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut až hodinu. Podle potřeby podléváme vodou.
04.Těsně před dokončením v rozehřátém oleji opečeme nadrobno nakrájené tři stroužky česneku. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Jakmile česnek získá zlatavou barvu, vložíme do pánve umytý a osušený špenát. Zlehka promícháme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT