Vepřový steak s houbami, fenyklem a špenátem

play Přehrát video recept
Vepřový steak s houbami, fenyklem a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vepřová pečeně na zdravý způsob? Jde to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu ukáže jak na to. Naučí nás jak připravit vepřový steak nebo jakou zeleninu k vepřovému podávat.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové pečeně vcelku
  • 2 × fenykly
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 300 g hub (mix hlívy ústřičné, šitake, žampionů)
  • 200 g cherry rajčat
  • 5 × cm zázvoru
  • 6 × stroužků česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × citron
  • 100 g mladého špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 503 kJ / 598 kcal

Bílkoviny

48,90 g

Tuky

38,90 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

2,21 g

Sacharidy

13,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Fenykl zbavíme spodní dřevnaté části a vnějších listů. Nakrájíme na hranolky. Umyté a osušené houby nakrájíme na měsíčky, cherry rajčata na poloviny, očištěný zázvor a česnek nadrobno. Na rozehřátém oleji začneme nejprve restovat fenykl. Osolíme ho a okořeníme. Postupně přidáváme houby, rajčata, zázvor a česnek. Podle potřeby ještě pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme čerstvý rozmarýn. Před dokončením přidáme 20 g másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z plamene a opatrně vmícháme špenát.

02.Očistěnou vepřovou pečeni nakrájíme na hrubší plátky - steaky a pod fólií jemně naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Krátce restujeme na grilovací pánvi s rozpáleným olivovým olejem z obou stran. Těsně před dokončením na každý steak položíme plátek másla a pokapeme citronovou šťávou. 

Servírování:

03.Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu s houbami, steak a jemně pokapeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo