Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Vepřová pečeně na zdravý způsob? Jde to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu ukáže jak na to. Naučí nás jak připravit vepřový steak nebo jakou zeleninu k vepřovému podávat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 503 kJ / 598 kcal
Bílkoviny
48,90 g
Tuky
38,90 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
2,21 g
Sacharidy
13,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fenykl zbavíme spodní dřevnaté části a vnějších listů. Nakrájíme na hranolky. Umyté a osušené houby nakrájíme na měsíčky, cherry rajčata na poloviny, očištěný zázvor a česnek nadrobno. Na rozehřátém oleji začneme nejprve restovat fenykl. Osolíme ho a okořeníme. Postupně přidáváme houby, rajčata, zázvor a česnek. Podle potřeby ještě pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme čerstvý rozmarýn. Před dokončením přidáme 20 g másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z plamene a opatrně vmícháme špenát.
02.Očistěnou vepřovou pečeni nakrájíme na hrubší plátky - steaky a pod fólií jemně naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Krátce restujeme na grilovací pánvi s rozpáleným olivovým olejem z obou stran. Těsně před dokončením na každý steak položíme plátek másla a pokapeme citronovou šťávou.
03.Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu s houbami, steak a jemně pokapeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT