Vepřové steaky s cibulkami agro dolce

play Přehrát video recept
Vepřové steaky s cibulkami agro dolce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte inspiraci, jak připravit opravdu masitý oběd? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové steaky s cibulkami.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřové steaky

  • 1 kg vepřové pečeně v celku Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • 1 × lžíce vepřového sádla Pikok

Šťouchané brambory

  • 1 kg brambor
  • 1 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 1 × cibule
  • 100 g listového špenátu

Cibulky agro dolce

  • 2 × lžíce přírodního třtinového cukru Belbake
  • 200 g cibulek v sladkokyselém nálevu
  • 1 × pálivá paprička
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 1 × hrst rozinek Belbake (den předem namočené v bílém víně)
  • 100 ml balsamica
  • 80 g másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 766 kJ / 900 kcal

Bílkoviny

51,70 g

Tuky

50,50 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

56,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřové steaky:

01.Vepřovou pečeni nakrájíme na silnější plátky, lehce naklepeme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme  a opečeme v rozehřáté pánvi s rozehřátým sádlem z obou stran.

Šťouchané brambory:

02.Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve vroucí osolení vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v rendlíku s rozpuštěným sádlem dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme uvařené brambory, promícháme, stáhneme z ohně a rozšťoucháme. Přidáme špenát a promícháme.

Cibulky agro dolce:

03.V rozehřáté pánvi rozpustíme cukr. Scezené cibulky opláchneme studenou vodou a necháme okapat na sítku. Pálivou papričku zbavenou semínek nakrájíme na plátky, s cibulkami přidáme do pánve, dochutíme bobkovými listy, osolíme, opepříme a přidáme rozinky. Jakmile cibulky zezlátnou, podlijeme balsamicem a na mírném ohni chvíli povaříme. Přidáme kousek másla.

Servírování:

04.Na talíř naservírujeme porci brambor a vepřový steak, přelijeme cibulkami agro dolce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo