Vepřové řízky v pivním těstíčku s batátovou kaší a kapustou

play Přehrát video recept
Vepřové řízky v pivním těstíčku s batátovou kaší a kapustou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník


Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřové řízky

  • 4 × vepřové řízky z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s  pepřem Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 180 g hladké mouky Castello + na pomoučnění
  • 2 × vejce „M“
  • 13 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 200 ml světlého piva Argus Maestic
  • přepuštěné máslo na smažení

Kapusta

  • 2 × šalotky
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 300 g kapusty

Batátová kaše

  • 700 g batátů
  • 80 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 80 ml šťávy z čerstvých pomerančů
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 195 kJ / 764 kcal

Bílkoviny

46,50 g

Tuky

26,10 g

Vláknina

9,30 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

82,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřové řízky

01.Plátky vepřové kýty přeřízneme na poloviny, přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme najemno nasekaným česnekem. Lehce pomoučníme, obalíme v těstíčku, které připravíme smícháním hladké mouky, vajec, kypřicího prášku a piva, a smažíme na přepuštěném másle dozlatova. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

02.Tip: Více informací o tom, jak připravit těstíčko a přepuštěné máslo se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Kapusta

03.Šalotku nakrájíme na nudličky a orestujeme v rozehřáté pánvi s máslem, osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, kterou jsme předtím zblanšírovali v osolené vodě. Lehce podlijeme vodou a krátce podusíme.

Batátová kaše

04.Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v lehce osolené vodě. Po uvaření scedíme, vložíme do mixéru, trochu osolíme a opepříme, přilijeme ohřátou smetanu a převařenou pomerančovou šťávu a rozmixujeme.

Servírování

05.Vepřové řízky podáváme s batátovou kaší a dušenou kapustou, ozdobíme snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo