Kuchyně
Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
55 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si španělské ragú podle Romana Pauluse. Recept na vepřové ragú s pikantní klobásou najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 413 kJ / 815 kcal
Bílkoviny
43,30 g
Tuky
43,30 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
52,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřové kostky dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme moukou a promícháme. Opečeme dozlatova ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji. Opečené je vrátíme zpět do mísy. Do stejné pánve nasypeme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli ji orestujeme. Poté přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a bobkový list. Nakonec přidáme dvě větvičky rozmarýnu a restujeme, dokud zelenina nezměkne. V průběhu restování přidáme rajčata a po chvíli červené víno, které by se mělo asi o 1/3 zredukovat. Poté přidáme orestované maso, vývar a dusíme pod pokličkou asi 35-40 minut. Těsně před servírováním nasypeme do ragú nasekanou listovou petržel a promícháme.
02.Brambory předvaříme (ne úplně doměkka) ve slupce a nakrájíme na kolečka. Poté je vložíme do pánve, osolíme, přidáme dvě větvičky rozmarýnu, trochu nasekané listové petržele a opečeme.
03.Do jednoho hlubokého talíře naservírujeme ragú, které dozdobíme lístky čerstvé petržele, do druhého všechny připravené brambory.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT