Vepřové ragú s pikantní klobásou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

55 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si španělské ragú podle Romana Pauluse. Recept na vepřové ragú s pikantní klobásou najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g pikantní paprikové klobásy Chorizo Sol&Mar
  • 0,5 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g krájených loupaných rajčat Freshona
  • 200 ml suchého červeného vína Modrý Portugal
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 2 × lžíce čerstvé listové petržele
  • 8 × brambor

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 413 kJ / 815 kcal

Bílkoviny

43,30 g

Tuky

43,30 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

52,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřové ragú

01.Vepřové kostky dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme moukou a promícháme. Opečeme dozlatova ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji. Opečené je vrátíme zpět do mísy. Do stejné pánve nasypeme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli ji orestujeme. Poté přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a bobkový list. Nakonec přidáme dvě větvičky rozmarýnu a restujeme, dokud zelenina nezměkne. V průběhu restování přidáme rajčata a po chvíli červené víno, které by se mělo asi o 1/3 zredukovat. Poté přidáme orestované maso, vývar a dusíme pod pokličkou asi 35-40 minut. Těsně před servírováním nasypeme do ragú nasekanou listovou petržel a promícháme.

Opečené brambory

02.Brambory předvaříme (ne úplně doměkka) ve slupce a nakrájíme na kolečka. Poté je vložíme do pánve, osolíme, přidáme dvě větvičky rozmarýnu, trochu nasekané listové petržele a opečeme.

Servírování

03.Do jednoho hlubokého talíře naservírujeme ragú, které dozdobíme lístky čerstvé petržele, do druhého všechny připravené brambory.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo