Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte vepřové maso s houbami a omáčkou na paprice podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 500 kJ / 598 kcal
Bílkoviny
47,90 g
Tuky
37,40 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
20,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřové kostky opepříme, osolíme, pomoučíme a opečeme v rozpáleném hrnci s rostlinným olejem. V průběhu opékání zbytečně nemícháme, aby se hrnec neochlazoval. Po orestování vyndáme maso z hrnce. Na výpeku orestujeme nejprve cibuli nakrájenou na větší kousky, přidáme kmín, necháme trochu zpěnit, přidáme červenou papriku a česnek nakrájené na větší kostky. Ztlumíme plamen, přisypeme mletou paprikou a podlijeme vývarem. Plamen opět zesílíme, přivedeme k varu, maso vložíme zpět do hrnce a na mírném plameni dusíme pod pokličkou doměkka. Po změknutí maso opět vyndáme, do omáčky přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme. Maso vložíme zpět a provaříme.
02.V rozpálené pánvi s rostlinným olejem orestujeme na kousky nakrájené houby, opepříme, osolíme, přidáme červenou, žlutou a zelenou papriku nakrájenou na kousky a restujeme.
03.Pokrm podáváme do hlubšího talíře a ozdobíme orestovanými houbami a paprikou a také trochou zakysané smetany. Jako příloha jsou vhodné knedlíky, noky nebo špecle.
Recepty na různé druhy knedlíků najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT