Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 40 min.
Obtížnost
Začátečník
Dnes se podává vepřová plec se zelím a červenou řepou. Jak si vepřové připravit prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 253 kJ / 777 kcal
Bílkoviny
46,60 g
Tuky
37,30 g
Vláknina
9,30 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
62,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci na rozpuštěném sádle restujeme na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev). Ochutíme solí, bobkovými listy, pepřem a novým kořením. Potom přidáme nadrobno nasekané cibule a stroužky česneku. Když je základ dozlatova opečený, přidáme na menší kousky nakrájené maso. Promícháme, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Potom postupně přidáme scezené kyselé zelí nasekané na drobnější kousky, vařící vodu nebo vývar a nakrájené červené řepy. Promícháme a podle potřeby můžeme ještě přilít vodu nebo vývar. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka přibližně 1 hodinu.
02.Podáváme v hlubokém talíři posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou a s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT