Vepřové maso s kyselým zelím a červenou řepou

play Přehrát video recept
Vepřové maso s kyselým zelím a červenou řepou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dnes se podává vepřová plec se zelím a červenou řepou. Jak si vepřové připravit prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso se zelím

  • 1 kg vepřové plece bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × petržele
  • 1 × mrkev
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • nové koření Kania
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 ml červeného suchého vína Soave
  • 600 g kysaného bílého zelí Freshona
  • 400 ml vroucí vody nebo vývaru
  • 3 × vařené červené řepy

Servírování

  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × podmáslový chléb
  • 2 × stroužky česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 253 kJ / 777 kcal

Bílkoviny

46,60 g

Tuky

37,30 g

Vláknina

9,30 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

62,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso se zelím:

01.Ve větším hrnci na rozpuštěném sádle restujeme na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev). Ochutíme solí, bobkovými listy, pepřem a novým kořením. Potom přidáme nadrobno nasekané cibule a stroužky česneku. Když je základ dozlatova opečený, přidáme na menší kousky nakrájené maso. Promícháme, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Potom postupně přidáme scezené kyselé zelí nasekané na drobnější kousky, vařící vodu nebo vývar a nakrájené červené řepy. Promícháme a podle potřeby můžeme ještě přilít vodu nebo vývar. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka přibližně 1 hodinu.   

Servírování:

02.Podáváme v hlubokém talíři posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou a s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo