Vepřové kostky s omáčkou z gorgonzoly

play Přehrát video recept
Vepřové kostky s omáčkou z gorgonzoly
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si vepřové kostky s omáčkou z gorgonzoly v italském stylu podle Romana Pauluse. 

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vývar

  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 5 kuliček celého nového koření Mikado
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 × petržele
  • 1 × cibule
  • 600 g vepřových kostek na guláš z kýty Řezníkova čerstvá porce

Omáčka

  • řepkový olej Promienna
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 500 ml vepřového vývaru (získáme vařením vepřových kostek)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 200 g gorgonzoly Lovilio
  • 1 × lžička bramborového škrobu Castello
  • listová petržel
  • 1 × hruška
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 50 g vlašských ořechů Alesto
  • 500 g čerstvých tagliatelle Chef Select

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 548 kJ / 1 087 kcal

Bílkoviny

60,60 g

Tuky

53,10 g

Vláknina

9,20 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

90,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vývar

01.Z vody, divokého koření, kořenové zeleniny nakrájené na kostky a cibule na měsíčky připravíme várku, kterou přivedeme k varu, vložíme do ní maso a uvaříme doměkka (40 – 45 minut). Poté scedíme a maso dáme stranou.

Omáčka

02.V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený na plátky, podlijeme vínem, necháme provařit a přilijeme vývar, který jsme získali vaření, vepřových kostek. Necháme zredukovat, přilijeme smetanu, provaříme a vmícháme kousky gorgonzoly, které necháme rozpustit. Omáčku podle potřeby ještě lehce zahustíme pár kapkami škrobu rozmíchaného ve vodě. Do hotové omáčky vložíme zpět maso, necháme krátce povařit a přidáme nasekanou listovou petržel.

03.Hrušku oloupeme, nakrájíme na osminy a necháme namočené v citronové šťávě. Slijeme a opečeme v rozehřáté pánvi s máslem.

Servírování

04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, na maso dáme hrušky a orestované vlašské ořechy a ozdobíme snítkou listové petržele. Jako příloha se hodí vařené tagliatelle.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo