Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si vepřové kostky s omáčkou z gorgonzoly v italském stylu podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 548 kJ / 1 087 kcal
Bílkoviny
60,60 g
Tuky
53,10 g
Vláknina
9,20 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
90,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z vody, divokého koření, kořenové zeleniny nakrájené na kostky a cibule na měsíčky připravíme várku, kterou přivedeme k varu, vložíme do ní maso a uvaříme doměkka (40 – 45 minut). Poté scedíme a maso dáme stranou.
02.V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený na plátky, podlijeme vínem, necháme provařit a přilijeme vývar, který jsme získali vaření, vepřových kostek. Necháme zredukovat, přilijeme smetanu, provaříme a vmícháme kousky gorgonzoly, které necháme rozpustit. Omáčku podle potřeby ještě lehce zahustíme pár kapkami škrobu rozmíchaného ve vodě. Do hotové omáčky vložíme zpět maso, necháme krátce povařit a přidáme nasekanou listovou petržel.
03.Hrušku oloupeme, nakrájíme na osminy a necháme namočené v citronové šťávě. Slijeme a opečeme v rozehřáté pánvi s máslem.
04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, na maso dáme hrušky a orestované vlašské ořechy a ozdobíme snítkou listové petržele. Jako příloha se hodí vařené tagliatelle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT