Vepřové kostky s čočkou a klobásou

play Přehrát video recept
Vepřové kostky s čočkou a klobásou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na hutný oběd pro celou rodinu, který opravdu zasytí? Připravte si aromatické vepřové kostky s čočkou a klobásou podle Romana Pauluse.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřových kostek na guláš Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na pomoučnění
  • řepkový olej Promienna
  • 100 g uherské klobásy Pikok
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer)
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 2 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 200 g čočky Cornfarm
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 303 kJ / 790 kcal

Bílkoviny

52,90 g

Tuky

45,00 g

Vláknina

19,20 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

47,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřové kostky osolíme, opepříme, pomoučníme, opečeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran a vyjmeme z hrnce. Na výpeku orestujeme klobásu nakrájenou na půlkolečka, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek na plátky, po chvíli přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer, bobkový list, rajčata, necháme krátce probublat, zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem, maso vrátíme zpět do pánve a dusíme do poloměkka.

02.Přidáme nenamočenou čočku a společně uvaříme doměkka.

Servírování:

03.Hotový pokrm ozdobíme snítkou listové petržele a podáváme s vařeným bramborem s pažitkou nebo pečivem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo