Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Dobré vařené koleno si sice vyžádá svůj čas, ale výsledek je na oplátku ohromující. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil vařené vepřové koleno s kořenovou zeleninou. Zatímco se koleno s mrkví, petrželí a řapíkatým celerem bude vařit, stačíte si nejenom uklidit kuchyni, ale také namíchat originální zelenou salsu. Jejím základem jsou nakládané okurky, ale budou se hodit i čerstvé bylinky, česnek, hořčice anebo citronová šťáva.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 107 kJ / 743 kcal
Bílkoviny
52,80 g
Tuky
51,50 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
19,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté koleno vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Zakryjeme poklicí a vaříme přibližně 2 hodiny.
02.V průběhu vaření masa připravíme salsu. V míse smícháme nastrouhané nakládané okurky, česnek a nasekané čerstvé bylinky (petržel, bazalku a mátu). Přidáme hořčici, ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
03.Po přibližně 2 hodinách vaření vepřového kolena do hrnce přihodíme větší kusy nakrájené mrkve, petržele, řapíkatý celer a kedlubnu. Přikryjeme poklicí a dále vaříme na mírném ohni přibližně hodinu, dokud maso nezměkne.
04.Vepřové koleno podáváme s vařenou zeleninou a přelijeme salsou. Na závěr dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT