Vepřové koleno s vařenou zeleninou a zelenou salsou

play Přehrát video recept
Vepřové koleno s vařenou zeleninou a zelenou salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Dobré vařené koleno si sice vyžádá svůj čas, ale výsledek je na oplátku ohromující. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil vařené vepřové koleno s kořenovou zeleninou. Zatímco se koleno s mrkví, petrželí a řapíkatým celerem bude vařit, stačíte si nejenom uklidit kuchyni, ale také namíchat originální zelenou salsu. Jejím základem jsou nakládané okurky, ale budou se hodit i čerstvé bylinky, česnek, hořčice anebo citronová šťáva.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × vepřové zadní koleno Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 7 × bobkový list Kania
  • 10 × kulička celý černý pepř Kania
  • 10 × kulička nové koření
  • 100 g sterilované okurky Freshona
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × hrst čerstvá máta
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × mrkev
  • 4 × petržel
  • 5 × řapík celer
  • 1 × kedlubna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 107 kJ / 743 kcal

Bílkoviny

52,80 g

Tuky

51,50 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

19,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté koleno vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Zakryjeme poklicí a vaříme přibližně 2 hodiny. 

02.V průběhu vaření masa připravíme salsu. V míse smícháme nastrouhané nakládané okurky, česnek a nasekané čerstvé bylinky (petržel, bazalku a mátu). Přidáme hořčici, ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. 

03.Po přibližně 2 hodinách vaření vepřového kolena do hrnce přihodíme větší kusy nakrájené mrkve, petržele, řapíkatý celer a kedlubnu. Přikryjeme poklicí a dále vaříme na mírném ohni přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. 

04.Vepřové koleno podáváme s vařenou zeleninou a přelijeme salsou. Na závěr dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo