Vepřová plec se zeleninou a bylinkovými noky

play Přehrát video recept
Vepřová plec se zeleninou a bylinkovými noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečená vepřová plec s jemnými bylinkovými noky – to je recept Romana Pauluse, který najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dušená vepřová plec

  • 600 g vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 × větší cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 1 l silného vepřového vývaru
  • 100 g bílého zelí
  • 100 g pórku
  • listová petržel

Bylinkové noky

  • 120 g máslového toastového chleba Rivercote
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (bazalka, listová petržel)
  • 100 g másla Pilos
  • 2 × vejce „M“
  • 60 g hladké mouky Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 086 kJ / 977 kcal

Bílkoviny

50,40 g

Tuky

65,00 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

50,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dušená vepřová plec

01.Vepřovou plec osolíme, opepříme, vložíme do zapékací mísy, kterou lze použít na sporáku i v troubě, a opečeme na oleji ze všech stran. Opečené maso vyndáme, do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli a česnek nakrájené na větší kusy, bobkový list a podlijeme vývarem. Maso i se šťávou vrátíme zpět, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 1,5 – 2 h. V průběhu pečení obracíme, přeléváme a podléváme.

02.Po upečení maso vyndáme ze zapékací mísy a necháme ve vypnuté troubě, aby zůstalo teplé. Výpek zahřejeme na sporáku, přidáme zelí a pórek nakrájené na stejně velké kousky jako zelenina a nasekanou listovou petržel a chvíli provaříme.

Bylinkové noky

03.Z toastového chleba zbaveného kůrek a bylinek připravíme v mixéru bylinkovou strouhanku. Změklé máslo rozmícháme, přidáme vejce a mouku, osolíme a přidáme bylinkovou strouhanku. Zamícháme a necháme v lednici odpočinout asi 2 hodiny. Z hotového těsta tvarujeme lžící noky, které vaříme ve osolené vroucí vody 8 – 10 minut.

Servírování

04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, zeleninu podáváme i s vývarem, maso stačí jen utrhnout lžící. Servírujeme s bylinkovými noky ozdobené snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo