Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečená vepřová plec s jemnými bylinkovými noky – to je recept Romana Pauluse, který najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 086 kJ / 977 kcal
Bílkoviny
50,40 g
Tuky
65,00 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
50,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou plec osolíme, opepříme, vložíme do zapékací mísy, kterou lze použít na sporáku i v troubě, a opečeme na oleji ze všech stran. Opečené maso vyndáme, do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli a česnek nakrájené na větší kusy, bobkový list a podlijeme vývarem. Maso i se šťávou vrátíme zpět, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 1,5 – 2 h. V průběhu pečení obracíme, přeléváme a podléváme.
02.Po upečení maso vyndáme ze zapékací mísy a necháme ve vypnuté troubě, aby zůstalo teplé. Výpek zahřejeme na sporáku, přidáme zelí a pórek nakrájené na stejně velké kousky jako zelenina a nasekanou listovou petržel a chvíli provaříme.
03.Z toastového chleba zbaveného kůrek a bylinek připravíme v mixéru bylinkovou strouhanku. Změklé máslo rozmícháme, přidáme vejce a mouku, osolíme a přidáme bylinkovou strouhanku. Zamícháme a necháme v lednici odpočinout asi 2 hodiny. Z hotového těsta tvarujeme lžící noky, které vaříme ve osolené vroucí vody 8 – 10 minut.
04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, zeleninu podáváme i s vývarem, maso stačí jen utrhnout lžící. Servírujeme s bylinkovými noky ozdobené snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT