Vepřová plec plněná pestem v bochánku

play Přehrát video recept
Vepřová plec plněná pestem v bochánku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a ochutnejte vepřovou plec podle receptu Romana Pauluse. Takto připravený hamburger si určitě oblíbíte.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové plece bez kosti v celku Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × citrony (kůra)
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 5 × stroužků česneku
  • pesto alla Genovese Baresa
  • 4 × selské bochánky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • balsamico Acentino
  • 100 g rukoly
  • 100 g Cornichons okurky kořeněné Freshona
  • červená paprika
  • rajčata

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 917 kJ / 936 kcal

Bílkoviny

61,20 g

Tuky

55,70 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

3,80 g

Sacharidy

44,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřovou plec rozřízneme tzv. na motýlka tak, abychom získali co největší plochu, a maso lehce naklepeme. Opepříme, osolíme, posypeme nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou a nastrouhaným česnekem a potřeme pestem. Maso zarolujeme a dobře svážeme provázkem. Roládu vložíme do zapékací mísy, osolíme a necháme 24 hodin v lednici marinovat.

02.Druhý den vložíme připravené maso do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme nejprve 15 minut, poté stáhneme troubu na 160 °C, do masa vpíchneme teploměr a pečeme tak dlouho, až dosáhneme na teploměru 75 °C. Vypneme troubu a maso necháme v troubě odpočinout (asi 30 minut). Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme na tenké plátky.

03.Selské bochánky rozřízneme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Opečené pečivo vyndáme, do pánve vlijeme výpek z masa, přidáme pár kapek balsamica a necháme chvilku svařit.

04.Na spodní část opečeného bochánku položíme pár lístků rukoly, plátky vepřové plece, přilijeme dresinkem z balsamica, přiklopíme horní polovinou bochánku. Podáváme s nakládanými malými okurkami, červenou paprikou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo