Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a ochutnejte vepřovou plec podle receptu Romana Pauluse. Takto připravený hamburger si určitě oblíbíte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 917 kJ / 936 kcal
Bílkoviny
61,20 g
Tuky
55,70 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
3,80 g
Sacharidy
44,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou plec rozřízneme tzv. na motýlka tak, abychom získali co největší plochu, a maso lehce naklepeme. Opepříme, osolíme, posypeme nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou a nastrouhaným česnekem a potřeme pestem. Maso zarolujeme a dobře svážeme provázkem. Roládu vložíme do zapékací mísy, osolíme a necháme 24 hodin v lednici marinovat.
02.Druhý den vložíme připravené maso do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme nejprve 15 minut, poté stáhneme troubu na 160 °C, do masa vpíchneme teploměr a pečeme tak dlouho, až dosáhneme na teploměru 75 °C. Vypneme troubu a maso necháme v troubě odpočinout (asi 30 minut). Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme na tenké plátky.
03.Selské bochánky rozřízneme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Opečené pečivo vyndáme, do pánve vlijeme výpek z masa, přidáme pár kapek balsamica a necháme chvilku svařit.
04.Na spodní část opečeného bochánku položíme pár lístků rukoly, plátky vepřové plece, přilijeme dresinkem z balsamica, přiklopíme horní polovinou bochánku. Podáváme s nakládanými malými okurkami, červenou paprikou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT