Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Skvělé čočkové ragú podáváné s vepřovou pečení se schwarzwaldskou šunkou je skvělý tip na oběd. Recept Romana Pauluse najdete v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 974 kJ / 472 kcal
Bílkoviny
41,90 g
Tuky
22,20 g
Vláknina
9,20 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
25,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čočku namočíme přes noc do studené vody a před zpracováním scedíme. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nejprve kořenovou zeleninu, a jakmile trochu změkne, přidáme i cibuli. Směs pokapeme balsamicem a necháme zredukovat. Když se ocet vyvaří, přidáme scezenou čočku, promícháme a podlijeme vývarem. Čočku vaříme doměkka, podle potřeby 20 až 25 minut. Ještě před úplným změknutím čočku zahustíme francouzským máslem (směs másla a mouky v poměru 1:1) a necháme alespoň 15 minut provařit. Dochutíme solí, nastrouhanou citronovou kůrou a nadrobno nakrájenou mátou.
02.Maso osolíme, opepříme a na každý plátek položíme 1 až 2 lístky šalvěje. Poté zabalíme do schwarzwaldské šunky a propíchneme špejlí. Vepřovou pečeni opékáme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Výpek z masa můžeme použít na dochucení čočky.
03.Z vepřové pečeně vyndáme špejle a servírujeme na talíři s čočkou. Vše pokapeme olivovým olejem a ozdobíme mátou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT