Vepřová pečeně s provensálskou zeleninou a olivovou pastou

play Přehrát video recept
Vepřová pečeně s provensálskou zeleninou a olivovou pastou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si chutné a aromatické vepřové plátky s restovanou zeleninou podle receptu Romana Pauluse. Naleznete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × plátků vepřové pečeně bez kosti Čerstvá porce
  • 4 × větší brambory
  • 100 g čerstvého kozího sýra Chene d'Argent
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 0,5 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 0,5 × lilku
  • 0,5 × červené papriky
  • 0,5 × žluté papriky
  • 0,5 × cukety
  • 100 g krájených loupaných rajčat Freshona
  • 50 g černých oliv bez pecky Baresa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 933 kJ / 701 kcal

Bílkoviny

61,10 g

Tuky

27,20 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

55,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory omyjeme, osušíme a ve slupce uvaříme. Poté je podélně rozřízneme na půl a střed každé brambory vydlabeme. Vydlabanou část brambory smícháme v misce s kozim sýrem, solí, pepřem a najemno nakrájenou bazalkou. Připravenou směsí naplníme vydlabané brambory. Pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 minut.

Zeleninová směs

02.V pánvi s rozehřátým olivovým olejem osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a česnek. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený lilek, červenou a žlutou papriku a cuketu. Poté přimícháme celé větvičky tymiánu, osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Na mírném plameni necháme provářet 5-8 minut.

Olivová pasta

03.Olivy nasypeme do mixéru. Přilejeme 50 ml olivového oleje a rozmixujeme.

Maso

04.Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s olivovým olejem. V průběhu opékání přidáme tymián. Ještě v pánvi každý plátek potřeme tenkou vrstvou olivové pasty.

Servírování

05.Do středu mělkého talíře naservírujeme zeleninu, na dva okraje položíme plněné brambory a navrch zeleniny položíme dva plátky masa s olivovou pastou. Celé pokapeme trochou výpeku z pánve s masem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo