Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si chutné a aromatické vepřové plátky s restovanou zeleninou podle receptu Romana Pauluse. Naleznete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 933 kJ / 701 kcal
Bílkoviny
61,10 g
Tuky
27,20 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
55,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory omyjeme, osušíme a ve slupce uvaříme. Poté je podélně rozřízneme na půl a střed každé brambory vydlabeme. Vydlabanou část brambory smícháme v misce s kozim sýrem, solí, pepřem a najemno nakrájenou bazalkou. Připravenou směsí naplníme vydlabané brambory. Pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 minut.
02.V pánvi s rozehřátým olivovým olejem osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a česnek. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený lilek, červenou a žlutou papriku a cuketu. Poté přimícháme celé větvičky tymiánu, osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Na mírném plameni necháme provářet 5-8 minut.
03.Olivy nasypeme do mixéru. Přilejeme 50 ml olivového oleje a rozmixujeme.
04.Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s olivovým olejem. V průběhu opékání přidáme tymián. Ještě v pánvi každý plátek potřeme tenkou vrstvou olivové pasty.
05.Do středu mělkého talíře naservírujeme zeleninu, na dva okraje položíme plněné brambory a navrch zeleniny položíme dva plátky masa s olivovou pastou. Celé pokapeme trochou výpeku z pánve s masem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT