Vepřová pečeně s houbovým bulgurem

play Přehrát video recept
Vepřová pečeně s houbovým bulgurem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Podívejte se, jak připravit šťavnaté vepřové plátky s bulgurem a žampiony. Recept na tento pokrm najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbový bulgur

  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 200 g bulguru Arax
  • 300 ml vepřového vývaru
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 50 g másla Pilos
  • 30 g sýra grana padano Lovilio
  • 1 × lahůdková cibulka
  • listová petržel

Vepřová pečeně

  • 600 g plátků vepřové pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • bylinkové máslo (5 lžic másla, bazalka, listová petržel, pažitka)
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 258 kJ / 540 kcal

Bílkoviny

42,80 g

Tuky

22,23 g

Vláknina

7,54 g

Sůl

0,77 g

Sacharidy

44,63 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Houbový bulgur

01.V rozehřáté pánvi s rostlinným olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno a polovinu žampionů nakrájených na kousky, přisypeme bulgur, krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka (asi 25 minut). Podle potřeby přiléváme vývar. Před dokončením vmícháme máslo, nastrouhaný sýr grana padano, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a nasekanou listovou petržel.

Vepřová pečeně

02.Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem z obou stran. Těsně před dokončením přidáme kousky bylinkového másla, které připravíme smícháním změklého másla a nasekaných bylinek, a necháme pod pokličkou odpočívat.

03.V rozehřáté pánvi opečeme zbylé žampiony nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a přidáme zbylé bylinkové máslo.

Servírování

04.Vepřovou pečeni podáváme s houbovým bulgurem a opečenými žampiony ozdobené snítkou bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo