Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Podívejte se, jak připravit šťavnaté vepřové plátky s bulgurem a žampiony. Recept na tento pokrm najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 258 kJ / 540 kcal
Bílkoviny
42,80 g
Tuky
22,23 g
Vláknina
7,54 g
Sůl
0,77 g
Sacharidy
44,63 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s rostlinným olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno a polovinu žampionů nakrájených na kousky, přisypeme bulgur, krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka (asi 25 minut). Podle potřeby přiléváme vývar. Před dokončením vmícháme máslo, nastrouhaný sýr grana padano, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a nasekanou listovou petržel.
02.Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem z obou stran. Těsně před dokončením přidáme kousky bylinkového másla, které připravíme smícháním změklého másla a nasekaných bylinek, a necháme pod pokličkou odpočívat.
03.V rozehřáté pánvi opečeme zbylé žampiony nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a přidáme zbylé bylinkové máslo.
04.Vepřovou pečeni podáváme s houbovým bulgurem a opečenými žampiony ozdobené snítkou bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT