Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na vepřovou pečeni s fazolemi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 602 kJ / 861 kcal
Bílkoviny
53,70 g
Tuky
54,30 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
34,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme na pečicí plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 minut.
02.V pánvi s olejem orestujeme dokřupava klobásu nakrájenou na kostičky, přidáme šalotku nakrájenou menší kousky a česnek na plátky a chvíli restujeme. Podlijeme vínem, necháme provařit, přilijeme smetanu a přidáme červené a bílé fazole, které jsme uvařili dle návodu na obalu, a svaříme na potřebnou hustotu. Přilijeme výpek z opékání masa a vmícháme nasekané listy bylinek (stonky použijeme na přípravu masa).
03.Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a v rozehřáté pánvi opečeme z obou stran. Po otočení přidáme kousek másla, stonky bylinky, přiklopíme pokličkou a necháme 3 – 4 minuty odpočinout.
04.Plátky vepřové pečeně podáváme s fazolemi a pečenými bramborami, pokrm ozdobíme snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT