Vepřová pečeně s fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na vepřovou pečeni s fazolemi.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečené brambory

  • 400 g malých brambor
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Fazole

  • řepkový olej Promienna
  • 100 g uherské klobásy Pikok
  • 1 × šalotka
  • 2 × stroužky česneku
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 50 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 150 g červených fazolí Kidney v nálevu Freshona
  • 75 g velkých bílých fazolí Confarm

Vepřová pečeně

  • 4 × plátky vepřové pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (bazalka, listová petržel)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 602 kJ / 861 kcal

Bílkoviny

53,70 g

Tuky

54,30 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

34,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené brambory:

01.Brambory nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme na pečicí plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 minut.

Fazole:

02.V pánvi s olejem orestujeme dokřupava klobásu nakrájenou na kostičky, přidáme šalotku nakrájenou menší kousky a česnek na plátky a chvíli restujeme. Podlijeme vínem, necháme provařit, přilijeme smetanu a přidáme červené a bílé fazole, které jsme uvařili dle návodu na obalu, a svaříme na potřebnou hustotu. Přilijeme výpek z opékání masa a vmícháme nasekané listy bylinek (stonky použijeme na přípravu masa).

Vepřová pečeně:

03.Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a v rozehřáté pánvi opečeme z obou stran. Po otočení přidáme kousek másla, stonky bylinky, přiklopíme pokličkou a necháme 3 – 4 minuty odpočinout.

Servírování:

04.Plátky vepřové pečeně podáváme s fazolemi a pečenými bramborami, pokrm ozdobíme snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo