Vepřová pečeně s bramborami zapečenými se sýrem čedar

play Přehrát video recept
Vepřová pečeně s bramborami zapečenými se sýrem čedar
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 21×
kuchyně

Kuchyně

Britská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte pokrm Romana Pauluse v britském stylu na vepřovou pečeni s bramborami zapečenými se sýrem čedar. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zapečené brambory

  • 4 × velké brambory
  • 50 g slaniny na kostičky Dulano
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × stroužek česneku
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × lžíce zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 1 × lžíce čerstvé listové petržele
  • 100 g sýra čedar Hatherwood
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Vepřová pečeně

  • 4 × plátky vepřové pečeně Čerstvá porce
  • olivový olej Primadonna

Brokolice

  • 1 × brokolice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 989 kJ / 714 kcal

Bílkoviny

50,20 g

Tuky

33,50 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

53,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zapečené brambory

01.Neoloupané brambory důkladně omyjeme, osušíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme doměkka 40 až 45 minut, až brambory získají křupavou kůrku. Než brambory vychladnou, orestujeme kostičky slaniny na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje s najemno nasekaným česnekem a bílou částí lahůdkové cibulky. Vychladlé brambory podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek tak, aby z půlek vznikly misky. Vnitřek brambor smícháme s orestovanou směsí, přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, zakysanou smetanu, najemno nasekanou listovou petržel a polovinu nastrouhaného čedaru, lehce osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Bramborové misky naplníme hotovou směsí, posypeme druhou polovinou nastrouhaného čedaru a poklademe na plech, který umístíme do horní části předehřáté trouby. Necháme zprudka zapéct pod grilem při nejvyšší možné teplotě dozlatova (při 280 °C asi 5 minut).

Vepřová pečeně

02.Plátky masa osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem z obou stran. Opečeme zprudka v rozpálené grilovací pánvi rovněž z obou stran dozlatova.

Brokolice

03.Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty (podle velikosti růžiček), scedíme přes sítko a ještě za tepla pokapeme olivovým olejem.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme zapečené brambory, plátek vepřové pečeně a růžičky vařené brokolice.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo