Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte pokrm Romana Pauluse v britském stylu na vepřovou pečeni s bramborami zapečenými se sýrem čedar. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 989 kJ / 714 kcal
Bílkoviny
50,20 g
Tuky
33,50 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
53,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Neoloupané brambory důkladně omyjeme, osušíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme doměkka 40 až 45 minut, až brambory získají křupavou kůrku. Než brambory vychladnou, orestujeme kostičky slaniny na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje s najemno nasekaným česnekem a bílou částí lahůdkové cibulky. Vychladlé brambory podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek tak, aby z půlek vznikly misky. Vnitřek brambor smícháme s orestovanou směsí, přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, zakysanou smetanu, najemno nasekanou listovou petržel a polovinu nastrouhaného čedaru, lehce osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Bramborové misky naplníme hotovou směsí, posypeme druhou polovinou nastrouhaného čedaru a poklademe na plech, který umístíme do horní části předehřáté trouby. Necháme zprudka zapéct pod grilem při nejvyšší možné teplotě dozlatova (při 280 °C asi 5 minut).
02.Plátky masa osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem z obou stran. Opečeme zprudka v rozpálené grilovací pánvi rovněž z obou stran dozlatova.
03.Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty (podle velikosti růžiček), scedíme přes sítko a ještě za tepla pokapeme olivovým olejem.
04.Na talíř naservírujeme zapečené brambory, plátek vepřové pečeně a růžičky vařené brokolice.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT