Vepřová pečeně plněná balkánským sýrem*

play Přehrát video recept
Vepřová pečeně plněná balkánským sýrem*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník


Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová pečeně plněná balkánským sýrem

  • 600 g vepřové pečeně vcelku
  • 200 g sýru balkánského typu Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • ½ citronu (šťáva)

Salát z červené řepy

  • 2 × červené cibule
  • 1 × červené jablko
  • 500 g vařené červené řepy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 250 g zakysané smetany Pilos
  • čerstvá máta nebo bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 971 kJ / 710 kcal

Bílkoviny

49,40 g

Tuky

48,70 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

26,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová pečeně plněná balkánským sýrem

01.Očištěné maso nakrájíme na silnější plátky, každý ve středu nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme plátkem sýra. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem z obou stran. Maso grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 4 minuty z obou stran. Dle potřeby můžeme během grilování znovu zakápnout olivovým olejem. Ugrilované maso dochutíme citronovou šťávou.

Salát z červené řepy

02.Červenou cibuli, jablko zbavené jádřince a řepu nakrájíme na tenké proužky a přendáme do misky. Osolíme, opepříme, ochutíme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vlašské ořechy orestujeme na grilu, přendáme do mísy a zlehka promícháme.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme porci salátu. Přidáme kousek masa, který ještě zakápneme olivovým olejem. Podáváme s vychlazenou zakysanou smetanou v samostatné mističce. Jídlo dozdobíme lístky bazalky nebo máty.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo