Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Profesionál
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a ochutnejte nejnovější recept Romana Pauluse na vepřovou panenku pečenou listovém těstě se schwarzwaldskou šunkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 122 kJ / 746 kcal
Bílkoviny
54,60 g
Tuky
43,90 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
31,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a očistíme. Osolíme, opepříme, orestujeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje a čerstvým tymiánem ze všech stran a přeložíme na kuchyňské utěrky.
02.Vychlazená kuřecí prsa vložíme do mixéru, osolíme a opepříme. Přidáme nahrubo nasekaný tymián a 80 ml smetany (přiléváme postupně). Pokaždé důkladně rozmixujeme.
03.Na pracovní desku poklademe plátky schwarzwaldské šunky tak, aby se trochu překrývaly. Potřeme rovnoměrně náplní z kuřecích prsou, osolíme a opepříme. Na ně položíme orestovanou a osušenou vepřovou panenku a opatrně zabalíme.
04.Listové těsto rozvineme a asi polovinu odřízneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a do středu položíme panenku zabalenou ve schwarzwaldské šunce. Panenku v listovém těstě položíme spojem dolů na plech potřený olivovým olejem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a zlehka propícháme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 12 – 15 minut. Upečenou panenku necháme před podáváním 2 – 3 minuty odpočívat, poté nakrájíme na plátky.
05.Brokolici rozdělíme na menší růžičky, důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Poté scedíme a necháme okapat. Před podáváním ohřejeme v hrnci, na jehož dno jsme přidali trochu vody. Brokolici osolíme, pokapeme olivovým olejem a necháme pod pokličkou 3 minuty ohřát. Poté osušíme na kuchyňských utěrkách.
06.Na talíř naservírujeme 2 – 3 plátky panenky v listovém těstě a růžičky vařené brokolice. Zlehka posypeme strouhaným sýrem grana padano a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT