Vepřová panenka pečená v listovém těstě

play Přehrát video recept
Vepřová panenka pečená v listovém těstě
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a ochutnejte nejnovější recept Romana Pauluse na vepřovou panenku pečenou listovém těstě se schwarzwaldskou šunkou.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřové panenské svíčkové Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 80 g kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 80 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 6 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 1 × listové těsto Belbake
  • 1 × vejce “M“
  • 200 g brokolice
  • sýr grana padano Lovilio (na posypání)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 122 kJ / 746 kcal

Bílkoviny

54,60 g

Tuky

43,90 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

31,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová panenka v listovém těstě

01.Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a očistíme. Osolíme, opepříme, orestujeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje a čerstvým tymiánem ze všech stran a přeložíme na kuchyňské utěrky.

02.Vychlazená kuřecí prsa vložíme do mixéru, osolíme a opepříme. Přidáme nahrubo nasekaný tymián a 80 ml smetany (přiléváme postupně). Pokaždé důkladně rozmixujeme.

03.Na pracovní desku poklademe plátky schwarzwaldské šunky tak, aby se trochu překrývaly. Potřeme rovnoměrně náplní z kuřecích prsou, osolíme a opepříme. Na ně položíme orestovanou a osušenou vepřovou panenku a opatrně zabalíme.

04.Listové těsto rozvineme a asi polovinu odřízneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a do středu položíme panenku zabalenou ve schwarzwaldské šunce. Panenku v listovém těstě položíme spojem dolů na plech potřený olivovým olejem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a zlehka propícháme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 12 – 15 minut. Upečenou panenku necháme před podáváním 2 – 3 minuty odpočívat, poté nakrájíme na plátky.

Vařená brokolice

05.Brokolici rozdělíme na menší růžičky, důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Poté scedíme a necháme okapat. Před podáváním ohřejeme v hrnci, na jehož dno jsme přidali trochu vody. Brokolici osolíme, pokapeme olivovým olejem a necháme pod pokličkou 3 minuty ohřát. Poté osušíme na kuchyňských utěrkách.

Servírování

06.Na talíř naservírujeme 2 – 3 plátky panenky v listovém těstě a růžičky vařené brokolice. Zlehka posypeme strouhaným sýrem grana padano a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo