Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Romana Pauluse inspirovaný řeckou kuchyní na vepřovou kýtu v pita chlebu se salátem z červené řepy a jogurtovým dresinkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 293 kJ / 1 026 kcal
Bílkoviny
65,60 g
Tuky
36,90 g
Vláknina
10,20 g
Sůl
6,00 g
Sacharidy
109,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, po obou stranách ochutíme kořením na gyros, oreganem a osolíme. Pokapeme olivovým olejem, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat 2 – 3 hodiny.
02.Marinované maso opečeme v rozpálené pánvi z obou stran, poté přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.
03.Ledový salát nakrájíme na nudličky, sýr feta na menší kostky.
04.Z bílého jogurtu, citronové šťávy, nadrobno nakrájené lahůdkové cibulky a čerstvé máty připravíme dresink, který ještě osolíme a opepříme.
05.Uvařenou červenou řepu nakrájíme na nudličky, přidáme 50 g nadrobno nakrájené červené cibule, přilijeme trochu vinného octa, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.
06.Zbylou červenou cibuli a odpočinuté maso nakrájíme na nudličky. Pita chléb rozpečeme v toustovači, rozkrojíme a následně plníme připravenými surovinami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT