Vepřová kýta v pita chlebu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Romana Pauluse inspirovaný řeckou kuchyní na vepřovou kýtu v pita chlebu se salátem z červené řepy a jogurtovým dresinkem.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřové kýty bez kosti v celku Čerstvá porce
  • koření na Gyros Eridanous
  • sušené oregano Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × ledový salát
  • 100 g řeckého sýru feta Eridanous
  • 200 ml smetanového bílého jogurtu řeckého typu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × citron (šťáva)
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • čerstvá máta
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 400 g červené řepy
  • 100 g červené cibule
  • červený vinný ocet Acentino
  • 8 × pita chlebů Eridanous

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 293 kJ / 1 026 kcal

Bílkoviny

65,60 g

Tuky

36,90 g

Vláknina

10,20 g

Sůl

6,00 g

Sacharidy

109,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, po obou stranách ochutíme kořením na gyros, oreganem a osolíme. Pokapeme olivovým olejem, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat 2 – 3 hodiny.

02.Marinované maso opečeme v rozpálené pánvi z obou stran, poté přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.

03.Ledový salát nakrájíme na nudličky, sýr feta na menší kostky.

04.Z bílého jogurtu, citronové šťávy, nadrobno nakrájené lahůdkové cibulky a čerstvé máty připravíme dresink, který ještě osolíme a opepříme.

05.Uvařenou červenou řepu nakrájíme na nudličky, přidáme 50 g nadrobno nakrájené červené cibule, přilijeme trochu vinného octa, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.

06.Zbylou červenou cibuli a odpočinuté maso nakrájíme na nudličky. Pita chléb rozpečeme v toustovači, rozkrojíme a následně plníme připravenými surovinami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo