Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu chutných receptů na vepřové maso. Připravte si například pečenou krkovičku s červeným zelím podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 828 kJ / 1 154 kcal
Bílkoviny
51,20 g
Tuky
66,60 g
Vláknina
10,00 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
88,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ze zelí vyřežeme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pekáče a přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli, rozinky, vinný ocet, víno, jablečnou šťávu, nahrubo nastrouhaná jablka, osolíme, přidáme trochu jahodového džemu a 100 g vepřového sádla.
02.Krkovici nakrájíme na přibližně stejně široké plátky, po obou stranách osolíme, opepříme a poklademe do pekáče na zelí. Posypeme kmínem a přikryjeme pokličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Po 2 hodinách odstraníme pokličku a pečeme dalších 30 minut dozlatova.
03.Mezitím připravíme chlupaté knedlíky. K vařeným pasírovaným bramborám přidáme vejce, sůl a syrové brambory nastrouhané najemno, které jsme vyždímali. Promícháme a postupně přidáváme hrubou mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujeme pomocí lžíce knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5–6 minut. V průběhu vaření je otáčíme, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky scedíme.
04.Do rozehřáté pánve dáme zbylé sádlo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme scezené knedlíky a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme a promícháme.
05.Na talíř naservírujeme porci červeného zelí, na něj položíme plátek krkovice. Knedlíky servírujeme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT