Vepřová krkovice pečená na červeném zelí

play Přehrát video recept
Vepřová krkovice pečená na červeném zelí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu chutných receptů na vepřové maso. Připravte si například pečenou krkovičku s červeným zelím podle Romana Pauluse.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová krkovice

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti vcelku Čerstvá porce
  • 500 g červeného zelí
  • 2 × červené cibule
  • 50 g rozinek Belbake
  • 50 ml červeného vinného octa Roso Acentino
  • 100 ml červeného vína Bordeaux Empereur
  • 200 ml jablečné šťávy 100% Dizzy
  • 2 × červená jablka
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce výběrového jahodového džemu Maribel
  • 115 g vepřového sádla Pikok
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kmín celý Kania

Chlupaté knedlíky

  • 200 g vařených pasírovaných brambor
  • 2 × vejce
  • 100 g syrových brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 × cibule
  • 1 × lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 828 kJ / 1 154 kcal

Bílkoviny

51,20 g

Tuky

66,60 g

Vláknina

10,00 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

88,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová krkovice

01.Ze zelí vyřežeme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pekáče a přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli, rozinky, vinný ocet, víno, jablečnou šťávu, nahrubo nastrouhaná jablka, osolíme, přidáme trochu jahodového džemu a 100 g vepřového sádla.

02.Krkovici nakrájíme na přibližně stejně široké plátky, po obou stranách osolíme, opepříme a poklademe do pekáče na zelí. Posypeme kmínem a přikryjeme pokličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Po 2 hodinách odstraníme pokličku a pečeme dalších 30 minut dozlatova.

Chlupaté knedlíky

03.Mezitím připravíme chlupaté knedlíky. K vařeným pasírovaným bramborám přidáme vejce, sůl a syrové brambory nastrouhané najemno, které jsme vyždímali. Promícháme a postupně přidáváme hrubou mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujeme pomocí lžíce knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5–6 minut. V průběhu vaření je otáčíme, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky scedíme.

04.Do rozehřáté pánve dáme zbylé sádlo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme scezené knedlíky a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme a promícháme.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme porci červeného zelí, na něj položíme plátek krkovice. Knedlíky servírujeme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo