Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších mas, a proto je v mnoha receptech tolik oblíbená. Zkuste si ji příště připravit podle výborného receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Začnete s přílohou – bramborami pečenými v troubě s červenou paprikou a česnekem. A zatímco se budou péct, budete mít tak akorát času na přípravu kotlet. Marcel Ihnačák vám prozradí, jak je správně nakořenit i opéct v pánvi, aby se maso hezky zatáhlo, ale nepřišlo o svou šťavnatost. Na závěr už stačí jen namíchat jednoduchou omáčku s cibulí, česnekem, bílým vínem a smetanou pro zjemnění.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 547 kJ / 1 087 kcal
Bílkoviny
49,30 g
Tuky
70,50 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
56,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Polijeme olejem, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, hrst nasekaného rozmarýnu a všechno spolu promícháme. Přendáme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut.
02.Když se brambory pečou, v pánvi na oleji opečeme osolené a opepřené kotlety z obou stran. Hotové vepřové vyndáme z pánve na talíř a přikryjeme alobalem.
03.Do pánve, ve které jsme opékali maso přidáme nasekanou cibuli a 3 stroužky česneku. Orestujeme dozlatova. Přidáme máslo, hrst rozmarýnu, podlijeme vínem a chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, citronovou šťávu a všechno spolu promícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
04.Opečené brambory servírujeme s kotletou a přelijeme smetanovou omáčkou. Na závěr ozdobíme natrhanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT