Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou a pečenými brambory

play Přehrát video recept
Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou a pečenými brambory
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších mas, a proto je v mnoha receptech tolik oblíbená. Zkuste si ji příště připravit podle výborného receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Začnete s přílohou – bramborami pečenými v troubě s červenou paprikou a česnekem. A zatímco se budou péct, budete mít tak akorát času na přípravu kotlet. Marcel Ihnačák vám prozradí, jak je správně nakořenit i opéct v pánvi, aby se maso hezky zatáhlo, ale nepřišlo o svou šťavnatost. Na závěr už stačí jen namíchat jednoduchou omáčku s cibulí, česnekem, bílým vínem a smetanou pro zjemnění.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g brambory
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 6 × stroužek česnek
  • 2 × hrst rozmarýn
  • 2 × vepřová kotleta Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 100 ml bílé suché víno Soave
  • 250 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 547 kJ / 1 087 kcal

Bílkoviny

49,30 g

Tuky

70,50 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

56,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Polijeme olejem, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, hrst nasekaného rozmarýnu a všechno spolu promícháme. Přendáme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut.

02.Když se brambory pečou, v pánvi na oleji opečeme osolené a opepřené kotlety z obou stran. Hotové vepřové vyndáme z pánve na talíř a přikryjeme alobalem.

03.Do pánve, ve které jsme opékali maso přidáme nasekanou cibuli a 3 stroužky česneku. Orestujeme dozlatova. Přidáme máslo, hrst rozmarýnu, podlijeme vínem a chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, citronovou šťávu a všechno spolu promícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. 

04.Opečené brambory servírujeme s kotletou a přelijeme smetanovou omáčkou. Na závěr ozdobíme natrhanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo