Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Vepřová játra si nemusíte nutně dávat jen s bramborovou kaší. Šéfkuchař Marcel Ihnačák nachystal recept na výborná vepřová játra s lahůdkovou cibulkou a sušenými rajčaty. Kromě toho, že se naučíte, jak správně játra očistit a naporcovat, ukáže vám Marcel Ihnačák i méně známý, ale zato skvělý a jednoduchý způsob přípravy rýže – nejprve ji orestujete a poté ji zalitou horkou vodou necháte dojít v rozehřáté troubě. Nakonec připravíte i skvělé ragú z jater, do kterého kromě již zmíněných surovin přijde i slanina a bílé suché víno.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 306 kJ / 551 kcal
Bílkoviny
36,10 g
Tuky
15,30 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
61,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce s olejem nasypeme rýži, osolíme a krátce restujeme. Potom ji zalijeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 10 ‒ 15 minut.
02.V rozehřáté pánvi s olejem opečeme na proužky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme očištěná játra nakrájená na proužky. Ochutíme pepřem a bobkovými listy. Přidáme nasekaný česnek, bílé části lahůdkové cibulky nakrájené na plátky a spolu restujeme za občasného míchání do zlatova.
03.Potom přihodíme máslo a necháme rozehřát. Následně podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol.
Podle potřeby můžeme podlít i vodou.
04.Těsně před dokončením zlehka osolíme, stáhneme z plamene, dochutíme nasekanými lístky majoránky a sušenými rajčaty.
Játra solíme až před dokončením, aby neztvrdla.
05.Restovaná vepřová játra servírujeme pokapaná olejem spolu s rýží a polníčkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT