Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřové koleno nepatří mezi jídla, která byste si dopřávali každý den. A tak, když už se do kolena pustíte, dejte si záležet, ať to je skutečná pochoutka! Pomůže vám k tomu třeba recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil návod na vařené koleno s kapustou a křenem. Naučíte se, jak správně (a hlavně s čím) koleno uvařit, jaké použít koření i jak dlouho by se koleno mělo vařit. Během toho si také připravíte přílohu v podobě opečených bagetek a hlavně vařené a následně restované kapusty. Celý recept doplní už jen jednoduchý křenový dresink se sterilovaným křenem a zakysanou smetanou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 889 kJ / 1 172 kcal
Bílkoviny
77,10 g
Tuky
68,89 g
Vláknina
9,92 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
65,33 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce se studenou vodou dáme vařit vepřové koleno.
02.Kořenovou zeleninu, celer a mrkev, nakrájíme na větší kusy, které přidáme do hrnce ke kolenu. Přihodíme i cibuli nakrájenou na čtvrtiny a celé stroužky česneku. Ochutíme kuličkami pepře, nového koření a bobkovými listy. Důkladně osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme přibližně 3 hodiny doměkka.
03.Z kapustových listů vykrojíme stopky. Listy opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 2 minuty, poté propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Do pánve nalijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, kterou osolíme a opečeme dozlatova. Kapustu nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli. Ochutíme solí, pepřem a krátce společně orestujeme.
04.V misce smícháme křen a zakysanou smetanu spolu se solí a pepřem.
05.Na závěr opečeme v pánvi s olejem z obou stran nakrájenou bagetu dokřupava.
Pro bezlepkovou variantu opečte bezlepkové pečivo.
06.Vařené vepřové koleno servírujeme s kapustou, opečenou bagetou a křenovým dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT