Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pokud hledáte recept na tradiční bábovku jako od babičky, vyzkoušejte nejnovější recept Markéty Krajčovičové na tvarohovou bábovku s rozinkami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 997 kJ / 477 kcal
Bílkoviny
10,80 g
Tuky
18,00 g
Vláknina
1,20 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
63,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rozinky namočíme přes noc do tuzemáku.
02.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s krystalovým a vanilinovým cukrem do pěny, postupně přilijeme olej, přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh. Nakonec vmícháme do těsta rozinky i s tuzemákem a přelijeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu a 20 minut.
03.Jakmile bábovka vychladne, vyklopíme ji z formy a posypeme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT