Tvarohová bábovka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud hledáte recept na tradiční bábovku jako od babičky, vyzkoušejte nejnovější recept Markéty Krajčovičové na tvarohovou bábovku s rozinkami.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 4 × vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Belbake
  • 20 g vanilinového cukru Belbake
  • 100 ml rostlinného oleje Vita D´or
  • 250 g polohrubé mouky Belbake
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Belbake
  • 50 g rozinek Alesto
  • 70 ml tuzemáku Alliance
  • máslo Pilos na vymazání
  • strouhanka Belbake na vysypání
  • cukr moučka Belbake na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 997 kJ / 477 kcal

Bílkoviny

10,80 g

Tuky

18,00 g

Vláknina

1,20 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

63,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rozinky namočíme přes noc do tuzemáku.

02.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s krystalovým a vanilinovým cukrem do pěny, postupně přilijeme olej, přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh. Nakonec vmícháme do těsta rozinky i s tuzemákem a přelijeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu a 20 minut.

03.Jakmile bábovka vychladne, vyklopíme ji z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo