Tuňák s chřestem a cherry rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jídlo s rybou nemusí znamenat jen kapra nebo rybí prsty. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil návod na velmi chutné a rychlé jídlo – steak z tuňáka se zeleným chřestem. Ve video receptu uvidíte, jak připravit přílohu ze zeleného chřestu (i jak chřest očistit), cherry rajčat, česneku a oliv. Hlavně se ale naučíte připravit šťavnatý steak z čerstvého tuňáka.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 × filety z tuňáka
  • 200 g zeleného chřestu
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry rajčat (mix barev)
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × citron (šťáva)
  • 3 × plátky másla Pilos
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 359 kJ / 564 kcal

Bílkoviny

65,00 g

Tuky

28,30 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

12,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme), překrojíme na třetiny a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Po chvíli přidáme rajčata nakrájená na půlky, ochutíme solí, pepřem a na plátky nasekaným česnekem. Jakmile je zelenina opečená, stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu, přidáme jeden plátek másla, natrhané olivy, nasekanou bazalku a promícháme.

02.Filet z tuňáka rozkrojíme na porce, z obou stran osolíme, okořeníme a restujeme v pánvi s olejem dozlatova. Před dokončením na oba kousky tuňáka položíme plátek másla a pokapeme šťávou z poloviny citronu.

Servírování:

03.Na porci opečeného chřestu s rajčaty položíme filet z tuňáka a přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo