Kuchyně
Evropská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jídlo s rybou nemusí znamenat jen kapra nebo rybí prsty. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil návod na velmi chutné a rychlé jídlo – steak z tuňáka se zeleným chřestem. Ve video receptu uvidíte, jak připravit přílohu ze zeleného chřestu (i jak chřest očistit), cherry rajčat, česneku a oliv. Hlavně se ale naučíte připravit šťavnatý steak z čerstvého tuňáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 359 kJ / 564 kcal
Bílkoviny
65,00 g
Tuky
28,30 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
12,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme), překrojíme na třetiny a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Po chvíli přidáme rajčata nakrájená na půlky, ochutíme solí, pepřem a na plátky nasekaným česnekem. Jakmile je zelenina opečená, stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu, přidáme jeden plátek másla, natrhané olivy, nasekanou bazalku a promícháme.
02.Filet z tuňáka rozkrojíme na porce, z obou stran osolíme, okořeníme a restujeme v pánvi s olejem dozlatova. Před dokončením na oba kousky tuňáka položíme plátek másla a pokapeme šťávou z poloviny citronu.
03.Na porci opečeného chřestu s rajčaty položíme filet z tuňáka a přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT