Trojbarevné špagety s masovým ragú

play Přehrát video recept
Trojbarevné špagety s masovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutné trojbarevné špagety s masovým ragú podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g mletého masa Čerstvá porce
  • 400 g trojbarevných špaget Italiamo
  • olivový olej Italiamo
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 3 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 100 g sterilovaných krájených rajčat Nostia
  • 500 ml červeného vína Bordeaux
  • 500 ml silného vývaru
  • 10 kuliček černého pepře Mikado
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 g čerstvých žampionů
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • sýr Grana Padano Lovilio na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 304 kJ / 790 kcal

Bílkoviny

35,80 g

Tuky

32,50 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

85,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ragú z mletého masa

01.V hrnci na rozpáleném olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. K důkladně orestované zelenině přidáme mleté maso a dále restujeme. Ochutíme 2 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Přidáme krájená rajčata, promícháme a podlijeme červeným vínem. Alkohol necháme zredukovat a podlijeme vývarem. Do plátýnka zabalíme divoké koření (černý pepř, nové koření, bobkový list), lehce poklepeme tupou částí nože, aby se uvolnilo aroma, a přidáme do ragú. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka 30 až 35 minut.

Špagety

02.Špagety vaříme asi 12 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později na pánvi s masovým ragú.

03.Tip: Aby se špagety s masovým ragú lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Ve větší pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme očištěné na čtvrtky nakrájené žampiony dozlatova (pouze polovinu potřebného množství). Přidáme polovinu množství zbylého čerstvého rozmarýnu, masového ragú a nasekané čerstvé petrželky. Promícháme, přidáme polovinu špaget a ještě důkladně promícháme.

Servírování

04.Špagety servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano a pokapané olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo