Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si tradiční americký pulled pork – trhanou krkovici na pivu podle receptu Romana Pauluse, který najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 515 kJ / 841 kcal
Bílkoviny
48,90 g
Tuky
59,40 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
19,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krkovici nakrájíme na 3 - 4 menší kusy, aby se lépe propekla, vložíme do zapékací mísy a okořeníme grilovacím kořením. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, oloupané stroužky česneku, podlijeme pivem, přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C tak dlouho, až se maso začne rozpadat (2 - 2,5 hodiny).
02.Upečené maso můžeme nechat vychladnout a vidličkou natrháme na kousky. Přidáme výpek, upečenou cibuli a česnek, ochutíme hrubozrnnou hořčicí a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou, osolíme a opepříme.
03.Krajíce chleba opečeme v toasteru nebo v pánvi bez tuku.
04.Trhanou krkovici podáváme na opečeném chlebu, ozdobíme nakládanou okurkou, nakrájenou lahůdkovou cibulkou a čerstvě mletým pepřem. Servírujeme na dřevěné prkénko.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT