Treska s rajčatovou omáčkou a restovaným lilkem s cuketou

play Přehrát video recept
Treska s rajčatovou omáčkou a restovaným lilkem s cuketou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Cuketa a lilek jsou výborné sezónní suroviny, se kterými je radost vařit. Pustil se do nich i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je doplnil filetem z tresky. Podívejte se na video recept, ve kterém se naučíte nejenom, jak připravit rybu a přílohu z lilku a cukety, ale také jak je doplnit výbornou rajčatovou omáčkou ve středomořském stylu. Do té budete potřebovat ještě šalotku, česnek, čerstvá i konzervovaná rajčata a dva druhy oliv, aby výsledné jídlo na talíři mohlo hrát všemi barvami.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × cuketa
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × šalotka
  • 5 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • cherry rajčata mix barev
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × černé olivy bez pecek Baresa
  • 300 g filety z tresky
  • 400 g krájená rajčata v konzervě Baresa
  • 1 × hrst čerstvé oregano
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × lžíce máslo
  • 1 × hrst čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 247 kJ / 537 kcal

Bílkoviny

34,30 g

Tuky

32,40 g

Vláknina

10,40 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

31,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami, osolíme a necháme vypotit. Cuketu nakrájíme na menší kousky. 

02.Do menšího hrnce nalijeme olej, přihodíme nadrobno nasekanou šalotku a 2 stroužky česneku. Ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přilijeme olej. Za občasného míchání restujeme dozlatova. 

03.Přihodíme olivy překrojené na poloviny, nakrájená cherry rajčata, promícháme a dále restujeme. Přilijeme rajčata z konzervy a dále vaříme. Na závěr dochutíme nahrubo nasekanou bazalku. 

04.Mezitím na další pánev s olejem dáme restovat cuketu spolu s lilkem, opepříme a mírně osolíme. Přihodíme 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme oregano a pokapeme šťávou z poloviny citronu. 

05.Na závěr v rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme osolenou a opepřenou rybu. Nejprve kůží dolů a po chvíli otočíme a dopečeme z druhé strany. Na oba filety položíme plátky másla. Před koncem rybu pokapeme šťávou z poloviny citronu. 

06.Tresku servírujeme s restovaným lilkem s cuketou, přelijeme výpekem a rajčatovou omáčkou s olivami. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo