Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Cuketa a lilek jsou výborné sezónní suroviny, se kterými je radost vařit. Pustil se do nich i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je doplnil filetem z tresky. Podívejte se na video recept, ve kterém se naučíte nejenom, jak připravit rybu a přílohu z lilku a cukety, ale také jak je doplnit výbornou rajčatovou omáčkou ve středomořském stylu. Do té budete potřebovat ještě šalotku, česnek, čerstvá i konzervovaná rajčata a dva druhy oliv, aby výsledné jídlo na talíři mohlo hrát všemi barvami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 247 kJ / 537 kcal
Bílkoviny
34,30 g
Tuky
32,40 g
Vláknina
10,40 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
31,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami, osolíme a necháme vypotit. Cuketu nakrájíme na menší kousky.
02.Do menšího hrnce nalijeme olej, přihodíme nadrobno nasekanou šalotku a 2 stroužky česneku. Ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přilijeme olej. Za občasného míchání restujeme dozlatova.
03.Přihodíme olivy překrojené na poloviny, nakrájená cherry rajčata, promícháme a dále restujeme. Přilijeme rajčata z konzervy a dále vaříme. Na závěr dochutíme nahrubo nasekanou bazalku.
04.Mezitím na další pánev s olejem dáme restovat cuketu spolu s lilkem, opepříme a mírně osolíme. Přihodíme 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme oregano a pokapeme šťávou z poloviny citronu.
05.Na závěr v rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme osolenou a opepřenou rybu. Nejprve kůží dolů a po chvíli otočíme a dopečeme z druhé strany. Na oba filety položíme plátky másla. Před koncem rybu pokapeme šťávou z poloviny citronu.
06.Tresku servírujeme s restovaným lilkem s cuketou, přelijeme výpekem a rajčatovou omáčkou s olivami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT