Topinamburové pyré
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bramborové pyré je osvědčená příloha, která nikdy nezklame. Pokud ovšem chcete vyzkoušet něco nového, podívejte se na naše video, ve kterém vám Roman Paulus ukáže recept na pyré topinamburové. Má lehce ořechovou chuť, je krémové a chutná prostě skvěle. Dokonale ladí s pečeným masem či rybou nebo také s vařenou zeleninou. Uvidíte, že zachutná i vám.



Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Topinamburové pyré

  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g šalotky
  • 5 × větviček čerstvého tymiánu
  • 400 g topinambur
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 530 kJ / 1 083 kcal

Bílkoviny

15,70 g

Tuky

76,50 g

Vláknina

10,30 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

91,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným olivovým olejem orestujte na větší kusy nakrájenou šalotku, po chvíli přidejte lístky tymiánu a oloupané a na kousky nakrájené topinambury a orestujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a duste doměkka. Zjemněte trochou smetany, promíchejte a rozmixujte.

02.Množství tekutin záleží na tom, jak dlouho se topinambury vaří a jak se to celé svaří.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo