Tofu steak s hlívou, cherry rajčaty a česnekem

play Přehrát video recept
Tofu steak s hlívou, cherry rajčaty a česnekem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Se správnou přípravou je tofu výborná pochoutka! To dokazuje i recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil tofu steaky se směsí sekaných rajčat a restované hlívy ústřičné. Protože samotná příprava tofu je jednoduchá, zaměříte se při vaření zejména na přílohu. Restovaná hlíva ústřičná (ale můžete přidat i žampiony) chutná skvěle s cherry rajčátky, česnekem, ale také trochou třtinového cukru. Celý vegetariánský recept pak výborně doplní salát polníček s limetkovou šťávou.

Tagy

Vegetarián

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 200 g cherry rajčata
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × lžička třtinový cukr Belbake
  • 200 g krájená rajčata Freshona
  • 300 g tofu Vemondo
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 1 × hrst polníček

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 405 kJ / 336 kcal

Bílkoviny

31,10 g

Tuky

14,40 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

26,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozpálené pánve s olejem dáme restovat na proužky nakrájenou hlívu. Ochutíme solí, pepřem a polijeme olejem podle potřeby. Přidáme česnek nakrájený na plátky, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, najemno nakrájené bíle části lahůdkové cibulky, třtinový cukr, sůl a pepř. Přilijeme rajčata z konzervy a šťávu z limetky. Směs promícháme a krátce podusíme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na závěr přihodíme zelenou část lahůdkové cibulky. 

02.Tofu osušíme, přepůlíme, ochutíme solí, pepřem a restujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova. V míse ochutíme polníček olejem, šťávou z limetky, solí a pepřem. Tofu steak servírujeme se zeleninovou směsí a porcí polníčkového salátu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo