Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Se správnou přípravou je tofu výborná pochoutka! To dokazuje i recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil tofu steaky se směsí sekaných rajčat a restované hlívy ústřičné. Protože samotná příprava tofu je jednoduchá, zaměříte se při vaření zejména na přílohu. Restovaná hlíva ústřičná (ale můžete přidat i žampiony) chutná skvěle s cherry rajčátky, česnekem, ale také trochou třtinového cukru. Celý vegetariánský recept pak výborně doplní salát polníček s limetkovou šťávou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 405 kJ / 336 kcal
Bílkoviny
31,10 g
Tuky
14,40 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
26,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozpálené pánve s olejem dáme restovat na proužky nakrájenou hlívu. Ochutíme solí, pepřem a polijeme olejem podle potřeby. Přidáme česnek nakrájený na plátky, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, najemno nakrájené bíle části lahůdkové cibulky, třtinový cukr, sůl a pepř. Přilijeme rajčata z konzervy a šťávu z limetky. Směs promícháme a krátce podusíme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na závěr přihodíme zelenou část lahůdkové cibulky.
02.Tofu osušíme, přepůlíme, ochutíme solí, pepřem a restujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova. V míse ochutíme polníček olejem, šťávou z limetky, solí a pepřem. Tofu steak servírujeme se zeleninovou směsí a porcí polníčkového salátu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT