Těstoviny s krůtím masem, chřestem a rajčaty

play Přehrát video recept
Těstoviny s krůtím masem, chřestem a rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chřestová sezóna je krátká, ale plná skvělých receptů. Těstoviny s krůtím masem připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák jako lehké jídlo s chřestem a rajčaty.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g krůtích prsou
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 6 × zelených chřestů
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • 500 g čerstvých těstovin pappardelle Chef Select
  • ¼ citronu (šťáva)
  • 70 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 730 kJ / 653 kcal

Bílkoviny

39,70 g

Tuky

22,60 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

72,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílé časti lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Postupně přidáme česnek nakrájený najemno, maso na menší kousky, sůl, pepř a tymián. Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme), nakrájíme na menší kousky (hlavičky necháme celé) a vložíme do pánve k masu. Osolíme a opepříme. Potom přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata. Jakmile se maso zatáhne, přidáme máslo a mladý špenát. Následně pokapeme citronovou šťávou.

02.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Přidáme k horké masové směsi, promícháme a servírujeme.

Servírování:

03.Pappardelle podáváme posypané strouhaným parmezánem, ozdobené bazalkou a pokapané olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo