Telecí závitky s olivami a restovanou brokolicí

play Přehrát video recept
Telecí závitky s olivami a restovanou brokolicí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vydejte se s námi na cestu po Řecku a připravte si telecí závitky s olivami, restovanou brokolicí a česnekovými chipsy podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz!


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Telecí

  • 4 × plátky telecí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžíce olivové pasty (černé olivy, česnek, sůl, pepř, olivový olej)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • listová petržel
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 1 × lžíce másla Pilos

Restovaná brokolice

  • 1 × cibule
  • 400 g brokolice
  • 1 × červená paprika

Bramborová kaše

  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 400 g brambor

Česnekové chipsy

  • 8 × 8 stroužků česneku
  • řepkový olej Promienna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 500 kJ / 597 kcal

Bílkoviny

41,10 g

Tuky

31,50 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

36,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Telecí

01.Plátky telecího masa naklepeme přes fólii na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme olivovou pastou, kterou připravíme rozmixování oliv, olivového oleje a česneku, a posypeme nasekanou listovou petrželí. Zabalíme, spíchneme napichovátkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem 2 – 3 minuty z každé strany. Po chvíli podlijeme vínem, přikryjeme, pomalu dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 4 minuty, poté vypneme a necháme dojít. Maso vyndáme z pánve a odstraníme napichovátka. Výpek necháme trochu provařit a zredukovat a vmícháme lžíci másla na zjemnění.

Restovaná brokolice

02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme růžičky brokolice, u nichž necháme delší stonky, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky a ještě trochu podlijeme vodou.

Bramborová kaše

03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. Přilijeme smetanu a mléko a rozmícháme dohladka.

Česnekové chipsy

04.Česnek nakrájíme na stejně silné plátky a pomalu usmažíme v oleji dozlatova. Dáváme pozor, aby se česnek nespálil.

Servírování

05.Telecí roládu nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší, orestovanou zeleninou, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekovými chipsy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo