Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Vydejte se s námi na cestu po Řecku a připravte si telecí závitky s olivami, restovanou brokolicí a česnekovými chipsy podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 500 kJ / 597 kcal
Bílkoviny
41,10 g
Tuky
31,50 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
36,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky telecího masa naklepeme přes fólii na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme olivovou pastou, kterou připravíme rozmixování oliv, olivového oleje a česneku, a posypeme nasekanou listovou petrželí. Zabalíme, spíchneme napichovátkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem 2 – 3 minuty z každé strany. Po chvíli podlijeme vínem, přikryjeme, pomalu dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 4 minuty, poté vypneme a necháme dojít. Maso vyndáme z pánve a odstraníme napichovátka. Výpek necháme trochu provařit a zredukovat a vmícháme lžíci másla na zjemnění.
02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme růžičky brokolice, u nichž necháme delší stonky, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky a ještě trochu podlijeme vodou.
03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. Přilijeme smetanu a mléko a rozmícháme dohladka.
04.Česnek nakrájíme na stejně silné plátky a pomalu usmažíme v oleji dozlatova. Dáváme pozor, aby se česnek nespálil.
05.Telecí roládu nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší, orestovanou zeleninou, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekovými chipsy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT