Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 372 kJ / 806 kcal
Bílkoviny
42,20 g
Tuky
28,00 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
94,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a po chvíli přidáme nasekaný tymián. Přisypeme oloupané batáty nakrájené na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a podlijeme vroucí vodou. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání, dokud se batáty nerozvaří na kaši. Podle potřeby podléváme vodou. Na závěr dochutíme citronovou šťávou.
02.Umyté a osušené telecí řízky naklepeme natenko pod fólií. Šlachy nařežeme nožem, aby si maso během opékání udrželo svůj tvar. Osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v mouce, potom rozšlehaných vajíčkách se špetkou soli a na závěr v rozdrcených kukuřičných lupíncích – cornflakes. Obalené řízky smažíme na vepřovém sádle.
03.Podáváme s brusinkami a ozdobené čerstvým tymiánem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT