Telecí řízky v kukuřičných lupíncích s batáty

play Přehrát video recept
Telecí řízky v kukuřičných lupíncích s batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dnes servírujeme pravou americkou pochoutku lahodící i českým jazýčkům – telecí řízky obalované v cornflakes podávané se šťouchanými batáty. Jak na to vám ukáže Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečené batáty

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • čerstvý tymián
  • 2 × batáty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 ml vroucí vody
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Telecí řízky

  • 4 × telecí řízky z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello (na obalení)
  • 2 × vejce
  • 250 g kukuřičných lupínků - cornflakes Crownfield
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 4 × lžíce sušených brusinek Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 372 kJ / 806 kcal

Bílkoviny

42,20 g

Tuky

28,00 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

94,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené batáty:

01.Ve větším hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a po chvíli přidáme nasekaný tymián. Přisypeme oloupané batáty nakrájené na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a podlijeme vroucí vodou. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání, dokud se batáty nerozvaří na kaši. Podle potřeby podléváme vodou. Na závěr dochutíme citronovou šťávou.

Telecí řízky:

02.Umyté a osušené telecí řízky naklepeme natenko pod fólií. Šlachy nařežeme nožem, aby si maso během opékání udrželo svůj tvar. Osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v mouce, potom rozšlehaných vajíčkách se špetkou soli a na závěr v rozdrcených kukuřičných lupíncích – cornflakes. Obalené řízky smažíme na vepřovém sádle. 

Servírování:

03.Podáváme s brusinkami a ozdobené čerstvým tymiánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo