Telecí řízky v kukuřičných lupíncích s batáty

play Přehrát video recept
Telecí řízky v kukuřičných lupíncích s batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dnes servírujeme pravou americkou pochoutku lahodící i českým jazýčkům – telecí řízky obalované v cornflakes podávané se šťouchanými batáty. Jak na to vám ukáže Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Pečené batáty

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • čerstvý tymián
  • 2 × batáty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 ml vroucí vody
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Telecí řízky

  • 4 × telecí řízky z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello (na obalení)
  • 2 × vejce
  • 250 g kukuřičných lupínků - cornflakes Crownfield
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 4 × lžíce sušených brusinek Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 372 kJ / 806 kcal

Bílkoviny

42,20 g

Tuky

28,00 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

94,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené batáty:

01.Ve větším hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a po chvíli přidáme nasekaný tymián. Přisypeme oloupané batáty nakrájené na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a podlijeme vroucí vodou. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání, dokud se batáty nerozvaří na kaši. Podle potřeby podléváme vodou. Na závěr dochutíme citronovou šťávou.

Telecí řízky:

02.Umyté a osušené telecí řízky naklepeme natenko pod fólií. Šlachy nařežeme nožem, aby si maso během opékání udrželo svůj tvar. Osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v mouce, potom rozšlehaných vajíčkách se špetkou soli a na závěr v rozdrcených kukuřičných lupíncích – cornflakes. Obalené řízky smažíme na vepřovém sádle. 

Servírování:

03.Podáváme s brusinkami a ozdobené čerstvým tymiánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo