Telecí řízky s chřestem a s houbami

play Přehrát video recept
Telecí řízky s chřestem a s houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Mnoho fanoušků masa ví, že telecí řízky jsou jedny z nejlepších. Proto se do nich pustil i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je tentokrát připravil na přírodno se svěžími surovinami, jako je zelený a bílý chřest a čerstvé houby (hlíva ústřičná, hnědé a bílé žampiony). Naučíte se, jak správně očistit chřest, jak připravit telecí řízky i jak z nich v pánvi vykouzlit rychlé a chutné jídlo. Vše krásně doplní i sklenka bílého vína (v jídle i na stole), pálivá paprička a několik hoblinek parmezánu.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme) a nakrájíme na menší kousky (hlavičky necháme celé). Houby překrojíme na menší části a česnek s pálivou papričkou zbavenou semínek nadrobno. 

02.Řízky z obou stran osolíme a opepříme. Zprudka je restujeme v rozpálené pánvi s olejem spolu s houbami. Jakmile jsou plátky z jednej strany opečené, obrátíme je a do pánve přihodíme chřest, který ještě osolíme a opepříme. Po chvíli ochutíme česnekem a pálivou papričkou. Těsně před dokončením přidáme máslo a necháme rozehřát. Potom podlijeme vínem a pár vteřin povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. 

03.Telecí řízky servírujeme s chřestem a s houbami přelité výpekem, posypané natrhanou listovou petrželí a hoblinami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo