Telecí řízky s bryndzou a sušenou šunkou

play Přehrát video recept
Telecí řízky s bryndzou a sušenou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Telecí řízky s bryndzou a sušenou šunkou – skvělý recept Marcela Ihnačáka na chutný rodinný oběd.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Restovaná kořenová zelenina

  • 250 g mrkve
  • 250 g petržele
  • sůl s jódem Castello
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g vařené červené řepy
  • mletý černý pepř Mikado
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 2 × lahůdkové cibulky

Telecí řízky

  • 600 g telecích řízků z kýty
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 4 × lžíce prosciutto crudo nebo schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 200 g bryndzy Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 736 kJ / 654 kcal

Bílkoviny

48,40 g

Tuky

41,00 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

22,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Restovaná kořenová zelenina:

01.Kořenovou zeleninu nakrájíme na hranolky a zblanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě. V rozehřáté pánvi s trochou oleje opečeme řepu nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájený česnek a tymián. Do pánve přidáme zblanšírovanou kořenovou zeleninu, promícháme a restujeme dále. Na konec přidáme máslo a citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

Telecí řízky:

02.Telecí řízky lehce naklepeme pod fólií, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Po chvíli přidáme máslo a plátky prosciutta nebo schwarzwaldské šunky, které z obou stran opečeme. Jakmile jsou řízky z jedné strany opečené dozlatova, otočíme a na každý položíme kousek bryndzy. Stáhneme z ohně, opečenou šunku položíme na řízky s bryndzou a vložíme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C na asi 1,5 minuty.

Servírování:

03.Na porci opečené zeleniny položíme telecí řízek a přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo