Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Telecí řízky s bryndzou a sušenou šunkou – skvělý recept Marcela Ihnačáka na chutný rodinný oběd.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 736 kJ / 654 kcal
Bílkoviny
48,40 g
Tuky
41,00 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
22,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kořenovou zeleninu nakrájíme na hranolky a zblanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě. V rozehřáté pánvi s trochou oleje opečeme řepu nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájený česnek a tymián. Do pánve přidáme zblanšírovanou kořenovou zeleninu, promícháme a restujeme dále. Na konec přidáme máslo a citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku.
02.Telecí řízky lehce naklepeme pod fólií, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Po chvíli přidáme máslo a plátky prosciutta nebo schwarzwaldské šunky, které z obou stran opečeme. Jakmile jsou řízky z jedné strany opečené dozlatova, otočíme a na každý položíme kousek bryndzy. Stáhneme z ohně, opečenou šunku položíme na řízky s bryndzou a vložíme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C na asi 1,5 minuty.
03.Na porci opečené zeleniny položíme telecí řízek a přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT