Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Telecí maso je jedno z nejoblíbenějších a receptů na jeho přípravu naleznete velkou spoustu. Jeden takový přichystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který uvařil telecí směs na víně s kuskusem, mátou a cuketou. Naučíte se připravit samotné telecí ragú, jehož základ je podobný tomu, který možná znáte z přípravy guláše. Najdete v něm ale kromě masa hlavně bílé víno, máslo a sýr Grana Padano, což jsou suroviny, které celému jídlu dodají příjemný italský nádech. Nakonec už zbyde jen připravit přílohu v podobě kuskusu s mátou, limetkovou šťávou a grilovanou cuketou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 803 kJ / 670 kcal
Bílkoviny
45,60 g
Tuky
33,50 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
38,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozpáleného kotlíku nalijeme olej. Přidáme nasekanou cibuli, na menší kousky nakrájenou slaninu, sůl a pepř. Promícháme a základ restujeme dozlatova. Přidáme nasekané stroužky česneku a nakrájené maso na kostky. Přihodíme přeseknutý tymián, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krátce podusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol. K ragú přilijeme vroucí vodu a přidáme oloupané a nakrájené brambory. Vaříme do měkka.
Pokud je ragú příliš husté, přidáme i vodu.
02.Před dokončením přidáme máslo a sýr a dochutíme šťávou z ½ citronu.
03.Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu dozlatova z obou stran. Do hrnce nalijeme olej a nasypeme kuskus. Osolíme, opepříme a opražíme. Přidáme tymián a orestovaný kuskus zalijeme vroucí vodou. Promícháme a necháme 5 minut odstát. Do kuskusu přihodíme cuketu nakrájenou na menší kousky, lístky máty, šťávu z ½ citronu a promícháme. Servírujeme s ragú.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT