Telecí ossobuco s brambory
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si skutečnou italskou specialitu. Podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka to je hračka. Tentokrát připravil italské telecí ossobuco se zeleninou. Zjistíte, jak správně maso připravit i jaká zelenina se k němu hodí. Marcel Ihnačák zvolil mrkev, řapíkatý celer, česnek a brambory. Už tak skvělé jídlo ještě vylepší loupaná rajčata a suché červené víno – aby ossobuco získalo ten správný italský nádech. Ze všeho nejlepší ale je, že si vystačíte s jedním jediným hrncem!

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × plátky telecího ossobuca Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Belbake
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × mrkve
  • 3 × řapíky celeru
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 200 g malých brambor
  • 3 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 400 g krájených loupaných rajčat z konzervy Freshona
  • 100 ml červeného suchého vína Bordeaux
  • čerstvá petrželová nať

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 617 kJ / 865 kcal

Bílkoviny

62,10 g

Tuky

42,50 g

Vláknina

9,10 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

49,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso na stranách nařežeme, aby se během pečení nestahovalo. Potom ho z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka restujeme ve velkém hrnci s rozehřátým olejem ze všech stran.

02.Když se maso opéká, postupně připravujeme ostatní suroviny a přidáváme do hrnce: očištěné mrkve a stonky celeru nakrájené na hranolky, bobkové listy, sůl, pepř, cibuli nasekanou nadrobno, česnek na plátky, menší brambory překrojené na poloviny, větší na čtvrtiny a větvičky rozmarýnu. Přibližně po 15 minutách, jakmile zelenina změkne, přilejeme rajčata z konzervy, zlehka promícháme a podlijeme vínem. Chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Potom přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi hodinu doměkka.

03.Ossobuco s bramborami servírujeme v hlubokém talíři dozdobené nasekanou listovou petrželí. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo