Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si skutečnou italskou specialitu. Podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka to je hračka. Tentokrát připravil italské telecí ossobuco se zeleninou. Zjistíte, jak správně maso připravit i jaká zelenina se k němu hodí. Marcel Ihnačák zvolil mrkev, řapíkatý celer, česnek a brambory. Už tak skvělé jídlo ještě vylepší loupaná rajčata a suché červené víno – aby ossobuco získalo ten správný italský nádech. Ze všeho nejlepší ale je, že si vystačíte s jedním jediným hrncem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 617 kJ / 865 kcal
Bílkoviny
62,10 g
Tuky
42,50 g
Vláknina
9,10 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
49,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso na stranách nařežeme, aby se během pečení nestahovalo. Potom ho z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka restujeme ve velkém hrnci s rozehřátým olejem ze všech stran.
02.Když se maso opéká, postupně připravujeme ostatní suroviny a přidáváme do hrnce: očištěné mrkve a stonky celeru nakrájené na hranolky, bobkové listy, sůl, pepř, cibuli nasekanou nadrobno, česnek na plátky, menší brambory překrojené na poloviny, větší na čtvrtiny a větvičky rozmarýnu. Přibližně po 15 minutách, jakmile zelenina změkne, přilejeme rajčata z konzervy, zlehka promícháme a podlijeme vínem. Chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Potom přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi hodinu doměkka.
03.Ossobuco s bramborami servírujeme v hlubokém talíři dozdobené nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT