Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Italská kuchyně nekončí u pizzy a těstovin. Vyzkoušejte se šéfkuchařem Romanem Paulusem měkké telecí ossobuco po milánsku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 124 kJ / 986 kcal
Bílkoviny
77,40 g
Tuky
47,80 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
45,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso svážeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme z obou stran v rozpálené pánvi se 4 lžícemi olivového oleje. Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme do zlatova ve stejné pánvi s výpekem a 2 lžícemi másla. Přidáme snítku rozmarýnu, podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme opečené maso, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného míchání a podlévání do měkka asi hodinu.
02.Měkké maso vyndáme na talíř a zbavíme provázku. Omáčku přecedíme, zjemníme lžící studeného másla, maso vložíme zpět a krátce povaříme.
03.Kuskus uvaříme dle návodu. Cuketu a papriky očistíme, nakrájíme na kostičky a na 2 lžících olivového oleje krátce opražíme, osolíme a opepříme. Zeleninu smícháme s kuskusem, najemno nasekanými bylinkami a podáváme jako přílohu zformovanou do úhledného kroužku (k tomu nám pomůže kovové vykrajovátko, které před podáváním odstraníme).
04.Při servírování posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme v pánvi krátce opečená cherry rajčata s nasekanou petrželí a několika celými lístky porci ozdobíme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT