Telecí medailonky s krémovou omáčkou, s hráškem a se špenátem

play Přehrát video recept
Telecí medailonky s krémovou omáčkou, s hráškem a se špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Telecí patří mezi jedno z nejdelikátnějších mas. I proto připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na telecí medailonky se smetanovou omáčkou. Zjistíte, jak maso správně naklepat i jak připravit lahodnou smetanovou omáčku doplněnou o hrášek a mladý špenát. Výhodou tohoto receptu je i to, že si vystačíte s jednou jedinou pánví, a tak vás po této minutce nebude čekat žádné zdlouhavé mytí nádobí. Ve finále stačí už jen přidat trochu parmazánu a pozvat všechny hosty ke stolu!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g telecí medailonky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst čerstvý tymián
  • 100 g mražený hrášek Freshona
  • 200 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 80 g nastrouhaný parmazán Italiamo
  • 200 g mladý špenát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 857 kJ / 683 kcal

Bílkoviny

59,70 g

Tuky

45,10 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

10,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z parmazánu připravíme pár hoblinek na servírování a zbytek nastrouháme.

02.Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s olejem dozlatova z obou stran. Přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekané bílé části lahůdkových cibulek. Doplníme nasekaným tymiánem a hráškem. Zjemníme smetanou a nastrouhaným parmazánem. Podle potřeby dochutíme a povaříme. Na závěr přidáme špenát a pokapeme olejem. 

03.Telecí medailonky servírujeme s krémovou omáčkou a se špenátem, posypané hoblinami parmazánu a nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo