Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Telecí patří mezi jedno z nejdelikátnějších mas. I proto připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na telecí medailonky se smetanovou omáčkou. Zjistíte, jak maso správně naklepat i jak připravit lahodnou smetanovou omáčku doplněnou o hrášek a mladý špenát. Výhodou tohoto receptu je i to, že si vystačíte s jednou jedinou pánví, a tak vás po této minutce nebude čekat žádné zdlouhavé mytí nádobí. Ve finále stačí už jen přidat trochu parmazánu a pozvat všechny hosty ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 857 kJ / 683 kcal
Bílkoviny
59,70 g
Tuky
45,10 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
10,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z parmazánu připravíme pár hoblinek na servírování a zbytek nastrouháme.
02.Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s olejem dozlatova z obou stran. Přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekané bílé části lahůdkových cibulek. Doplníme nasekaným tymiánem a hráškem. Zjemníme smetanou a nastrouhaným parmazánem. Podle potřeby dochutíme a povaříme. Na závěr přidáme špenát a pokapeme olejem.
03.Telecí medailonky servírujeme s krémovou omáčkou a se špenátem, posypané hoblinami parmazánu a nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT