Kuchyně
Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte telecí se španělskou šunkou Jamón Serrano, fenyklem a domácími bramborovými noky podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 565 kJ / 613 kcal
Bílkoviny
43,80 g
Tuky
25,10 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
46,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky telecí kýty rozpůlíme, naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme pár lístků bazalky, zabalíme do šunky a spíchneme špejlí nebo párátkem. Maso lehce pomoučíme, opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran, stáhneme plamen a podlijeme vínem. Necháme chvíli provařit, přidáme kostičku másla a na mírném plameni dusíme asi 15 minut. Poté odstraníme z masa špejle.
02.Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3–4 minuty.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, po chvíli přidáme vařený a na měsíčky nakrájený fenykl, vařené bramborové noky a lehce podlijeme vývarem. Můžeme přilít i výpek z masa, čímž se vytvoří šťáva. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou listovou petržel a necháme krátce povařit.
04.Pokrm podáváme ve větší míse doprostřed stolu ozdobený lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT