Telecí kýta se šunkou a fenyklem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte telecí se španělskou šunkou Jamón Serrano, fenyklem a domácími bramborovými noky podle Romana Pauluse.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso

  • 4 × telecí řízky Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvá bazalka
  • 16 × plátků španělské šunky Jamon Serano Dulano Selection
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • hladká mouka Castello na pomoučení
  • 150 ml sladkého bílého vína, např. Tokaji Szamorodni
  • 1 × lžíce másla Pilos

Bramborové noky

  • 300 g brambor
  • 1 × vejce "M"
  • 1 × žloutek
  • 100 g hrubé mouky Castello

Zelenina

  • 1 × červená cibule
  • 1 × fenykl
  • 100 ml vývaru
  • 8 × cherry rajčat
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 565 kJ / 613 kcal

Bílkoviny

43,80 g

Tuky

25,10 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

46,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plátky telecí kýty rozpůlíme, naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme pár lístků bazalky, zabalíme do šunky a spíchneme špejlí nebo párátkem. Maso lehce pomoučíme, opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran, stáhneme plamen a podlijeme vínem. Necháme chvíli provařit, přidáme kostičku másla a na mírném plameni dusíme asi 15 minut. Poté odstraníme z masa špejle.

Bramborové noky

02.Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3–4 minuty.

Zelenina

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, po chvíli přidáme vařený a na měsíčky nakrájený fenykl, vařené bramborové noky a lehce podlijeme vývarem. Můžeme přilít i výpek z masa, čímž se vytvoří šťáva. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou listovou petržel a necháme krátce povařit.

Servírování

04.Pokrm podáváme ve větší míse doprostřed stolu ozdobený lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo