Tatarský biftek s bruschettami a parmezánem

play Přehrát video recept
Tatarský biftek s bruschettami a parmezánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Když víte, jak na to, je namíchání skvělého tataráku vlastně hračka. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil návod na skvělý domácí tatarský biftek, ke kterému potřebujete kromě mletého hovězího masa ještě žloutek, cibuli, chilli papričku, hořčici a kečup. Samozřejmostí jsou i topinky s česnekem, ale aby tento recept nebyl ledajaký, doporučujeme ho podávat kromě okurčiček a beraních rohů i se zelenými a černými olivami a hoblinkami parmezánu.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 250 g hovězího tataráku
  • 1 × vejce "M" (žloutek)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × lžíce hořčice Grill&Fun
  • 1 × lžíce jemného kečupu Kania
  • 3 × krajíce bílého chleba
  • 1 × stroužek česneku

Servírování

  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × hrst hoblinek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 1 × hrst kořeněných okurčiček Cornichons Freshona
  • 1 × hrst oliv bez pecek (černé, zelené) Baresa
  • 1 × hrst sterilovaných beraních rohů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 453 kJ / 586 kcal

Bílkoviny

40,70 g

Tuky

34,00 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

30,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso na tatarák smícháme se žloutkem, solí, pepřem a olivovým olejem. Přidáme najemno nasekané bílé části lahůdkových cibulek a nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek. Ochutíme hořčicí, kečupem a důkladně promícháme.

Podle chuti můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku.

02.Rošt na grilu potřeme trochou oleje a položíme na něj krajíce chleba grilovat. Opečené je jemně potřeme česnekem.  

Servírování:

03.Tatarský biftek naservírujeme na talíř pomocí kruhové formičky. Přidáme salát, opečené bruschetty a posypeme hoblinkami parmezánu. Nakládanou zeleninu (okurky, olivy, beraní rohy) podáváme zvlášť v misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo