Tatarák s tuňákovou omáčkou a smaženou cibulkou

play Přehrát video recept
Tatarák s tuňákovou omáčkou a smaženou cibulkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tatarský biftek patří mezi naprosté klasiky hospodského pohoštění. Co si ho ale tentokrát dopřát trochu netradičně? Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí recept na tatarský biftek s tuňákovou omáčkou. Zjistíte, jak správně tatarák namíchat i jak připravit speciální krémovou omáčku z tuňáka, kapar, žloutků a oleje, kterou můžete použít i jako osvěžující alternativu k tradiční majonéze nebo tatarské omáčce. Nakonec stačí už jen tataráček ozdobit křupavou cibulkou a opečeným chlebem.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tatarák

  • 400 g hovězího tatarského bifteku
  • 2 × lžíce sekaných kořeněných okurčiček Cornichons Premium Freshona
  • 2 × lžíce lahůdkové cibulky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • balený sladový Barbeque chléb

Omáčka

  • 160 g 1x plechovka tuňáka v olivovém oleji Nixe
  • 1 × lžíce kapar Italiamo
  • 1 × lžíce citronové šťávy
  • 2 × vejce "M" (žloutky)
  • 1 × lžíce sekané cibule
  • 1 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 100 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 088 kJ / 499 kcal

Bílkoviny

34,50 g

Tuky

39,00 g

Vláknina

0,50 g

Sůl

1,23 g

Sacharidy

1,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hovězí maso promícháme s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými kyselými okurkami, lahůdkovou cibulkou, olivovým olejem, solí, pepřem a chilli podle chuti. Necháme stranou odležet.

02.Tuňáka slijeme, smícháme s kapari, citronovou šťávou, žloutky, nasekanou cibulí, listovou petrželí, solí, pepřem, olivovým olejem a dobře rozmixujeme.

03.Na talíři do kuchyňského tvořítka nandáme tatarák a navrch nasypeme vrstvu smažené cibulky. Okolo tataráku nalijeme tuňákovou omáčku a kroužek opatrně odstraníme. Nakonec pokapeme olivovým olejem, ozdobíme lístky petržele a podáváme s čerstvě opečeným chlebem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo