Tapas se šunkou Jamón Serrano
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si doma stylové španělské jednohubky - tapas. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g šunky Jamón Serrano Sol&Mar
  • 1 × lilek
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 4 × stroužky česneku
  • olivový olej Luccese
  • barevné papriky (1/2 žluté, 1/2 červené, 1/2 zelené)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × rajčata
  • 100 g zelených oliv Baresa
  • 1 × hrst bylinek (petrželka a bazalka)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 × dřevorubecký chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 286 kJ / 546 kcal

Bílkoviny

23,00 g

Tuky

24,90 g

Vláknina

12,40 g

Sůl

5,30 g

Sacharidy

59,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Lilek nakrájíme na malé kostky, lahůdkovou cibulku a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme nakrájený lilek a orestujeme dozlatova. Podle potřeby můžeme přidat olivový olej. Papriky nakrájíme na malé kostky, přidáme do pánve k lilku, osolíme a opepříme. Z pálivé papričky odstraníme jadérka, nasekáme nadrobno a přidáme k zelenině. K opečené směsi přidáme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata a důkladně promícháme. Krátce podusíme a přidáme na poloviny nakrájené zelené olivy. Osolíme, opepříme, přimícháme nadrobno nasekané bylinky a přilijeme šťávu z poloviny citronu. Směs promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. V druhé pánvi na troše olivového oleje opečeme dozlatova krajíce chleba.

Servírování

02.Opečené chleby potřeme zbylým stroužkem česneku, na každý poklademe vychladlou zeleninovou směs a ozdobíme šunkou Jamón Serrano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo