Kuchyně
Španělská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Mořské plody se výborně hodí na předkrm nebo jako slaná chuťovka. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si tapas podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 512 kJ / 600 kcal
Bílkoviny
25,40 g
Tuky
38,10 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
39,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z krevet odstraníme hlavu a vyloupneme je z krunýře (ocásek můžeme nechat). Ve větší misce smícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný zázvor, med, štávu a kůru z 1 citronu, nadrobno nasekanou mátu, bazalku, petrželku a nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Oloupané krevety přelejeme marinádou a necháme marinovat v lednici 30 minut.
02.Bagety nakrájíme na kolečka a opečeme je v grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Nakonec lehce potřeme každý plátek bagety česnekem.
03.V misce smícháme majonézu, mletou ostrou papriku, kari koření, 1 najemno nastrouhaný česnek a šťávu z ½ citronu. Osolíme a opepříme. Promícháme a odložíme stranou.
04.Mezitím připravíme mušle. Obsah balení přendáme do rozpálené pánve a ohříváme 5 - 7 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, šťávu z druhé poloviny citronu a pár kapek olivového oleje.
05.Marinované krevety servírujeme na křupavé bagetky. Nakonec ozdobíme lístky čerstvých bylinek. Mušle podáváme v hluboké misce posypané bylinkami. Pikantní omáčku servírujeme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT