Tapas s mořskými plody
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Mořské plody se výborně hodí na předkrm nebo jako slaná chuťovka. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si tapas podle Marcela Ihnačáka.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Na ozdobu

  • 400 g celých uvařených krevet
  • 300 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 1 × lžička nastrouhaného zázvoru
  • × lžička květového medu Marlene
  • 2 × citrony
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (máta, bazalka, petrželka)
  • 0,5 × pálivé papričky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × francouzské bagety
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × stroužky česneku
  • 250 g majonézy Mikado
  • 1 × špetka mleté ostré papriky Mikado
  • 1 × špetka kari Mikado
  • 400 g mušlí s provensálskou omáčkou
  • 0,5 × hrsti čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 512 kJ / 600 kcal

Bílkoviny

25,40 g

Tuky

38,10 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

39,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z krevet odstraníme hlavu a vyloupneme je z krunýře (ocásek můžeme nechat). Ve větší misce smícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný zázvor, med, štávu a kůru z 1 citronu, nadrobno nasekanou mátu, bazalku, petrželku a nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Oloupané krevety přelejeme marinádou a necháme marinovat v lednici 30 minut.

02.Bagety nakrájíme na kolečka a opečeme je v grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Nakonec lehce potřeme každý plátek bagety česnekem.

03.V misce smícháme majonézu, mletou ostrou papriku, kari koření, 1 najemno nastrouhaný česnek a šťávu z ½ citronu. Osolíme a opepříme. Promícháme a odložíme stranou.

04.Mezitím připravíme mušle. Obsah balení přendáme do rozpálené pánve a ohříváme 5 - 7 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, šťávu z druhé poloviny citronu a pár kapek olivového oleje.

05.Marinované krevety servírujeme na křupavé bagetky. Nakonec ozdobíme lístky čerstvých bylinek. Mušle podáváme v hluboké misce posypané bylinkami. Pikantní omáčku servírujeme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo